Tot ce trebuie să ştii despre sistemul de supraveghere (P)

08 apr. 2021
41 Afișari
Tot ce trebuie să ştii despre sistemul de supraveghere (P)

Sistemul de supraveghere este compus din cinci părţi: camere, sistem de transmisie, sistem de control, sistem de afişare şi sistem de înregistrare. Dacă locuieşti într-un oraş mare, poţi vedea aceste camere peste tot.

Pe măsură ce oamenii doresc soluţii pentru siguranţa locuinţei, a bunurilor sau a vieţii, instalarea unui sistem supraveghere video devine din ce în ce mai popular în întreaga lume. 

Ce este sistemul de supraveghere video?

Camerele transmit imagini video prin cabluri video coaxiale, cabluri de reţea sau fibre optice către sistemul de control. De aici, semnalele video sunt distribuite către diferite monitoare şi echipamente de înregistrare video. Prin supravegherea sistemul de control, operatorul poate emite instrucţiuni pentru a controla mişcările şi zoomul camerelor.

Scurta istorie a sistemului de supraveghere video

Sistemul de supraveghere video a fost dezvoltat în urmă cu mai bine de 20 de ani şi de atunci au avut loc multe schimbări. Trecerea de la supravegherea analogică la cea digitală a fost un pas mare înainte şi a făcut posibilă unificarea tehnologiei IP la nivel global.

Din punct de vedere tehnic, dezvoltarea sistemelor de supraveghere se împarte în:

  • Prima generaţie de sisteme de supraveghere video analogica (CCTV) – se bazează pe echipamente specializate precum camere, cabluri, înregistratoare video şi monitoare.

  • A doua generaţie de sisteme de supraveghere video digitală (DVR) bazată pe PC şi multimedia card. Este o soluţie care include un DVD recorder videi digital cu hard disk şi cabluri coaxiale pentru a transmite semnalul video de la cameră la DVR.

  • A treia generaţie de sisteme supraveghere video bazat pe IP (IPVS). Faţă de primele două generaţii, acesta vine cu avantajul unei camere care are încorporat un server web şi un port direct Ethernet. Afişează fişiere de date JPEG sau MOEG4 care pot fi accesate, monitorizate, înregistrate şi listate de orice clienţi autorizat şi de oriunde din reţea.

Unde se poate utiliza un sistem de supraveghere video?

Sistemul de supraveghere video poate fi utilizat în: mediul intern sau extern al băncilor, birourile în care se desfăşoară afaceri cu valori imobiliare, întreprinderi şi instituţii, spaţii comerciale, accesul în clădiri, parcări, interiorul şi exteriorul zonelor rezidenţiale de lux, biblioteci, spitale, parcuri, etc.

Poate recunoşte numărul de înmatriculare

Dacă scena video este o intersecţie sau intrarea într-o localitate, dacă zona cu plăcuţa de înmatriculare este vizibilă în filmare, dispozitivul poate recunoaşte automat numărul autovehiculului. Aceste informaţii se pot folosi pentru depistarea vehiculelor furate sau ilegale şi diverse contravenţii.

De exemplu, dacă în urma unui accident, făptaşul fuge de la faţa locului, sistemul de supraveghere inteligent îl poate depista. În acest mod poliţia este alertată în timp util şi se poate interveni rapid.

Măsoară viteza autovehiculelor

Sistemele de supraveghere din traficul rutier care măsoară viteza autovehiculelor sunt utile pentru a trimite mesaje de avertizare şoferilor care ştiu astfel că trebuie să încetinească.

Trimit statistici din trafic

Dispozitivele inteligente de supraveghere pot recunoaşte pietonii şi vehiculele şi le pot număra. Se dovedesc foarte utile dacă sunt instalate în locurile unde se doreşte monitorizarea fluxului şi a traficului pietonal.

Cookies