ARHIVA B365

Torţionarul Vişinescu, către judecătoare: „De ce nu e nimeni de la Penitenciare aici?”

Magistratul a încercat mai întâi să explice că ANP este parte în cauză, însă reprezentanţii instituţiei nu pot fi obligaţi să se prezinte la proces, scrie realitatea.net.

În replică, Alexandru Vişinescu a insistat să arate că la proces sunt prezente doar persoane „contra” lui. „Toţi sunt împotriva mea. Niciunul nu e cu mine. De ce nu chemaţi pe nimeni în favoarea mea? Chemaţi-l pe Nicu Dumitriu”, i-a cerut, pe ton ridicat, Vişinescu judecătorului.

La momentul solicitării lui Vişinescu, grefierul de şedinţă a anunţat-o pe judecătoare că la dosarul cauzei s-a întors, de la ofiţerul delegat, mandatul de aducere emis pe numele martorului Nicu Dumitriu, cu menţiunea „imposibilitate de efectuare”. Magistratul a dat citire acestui document şi a arătat că martorul solicitat cu insistenţă de Vişinescu a fost găsit, dar se deplasează cu mare greutate, fiind şi sub tratament medical intensiv. Astfel, ofiţerul care trebuia să-l aducă pe Nicu Dumitriu a constatat că nu poate executa mandatul emis de judecător.

Alexandru Vişinescu a insistat în continuare, pe ton ridicat, să fie adus la proces Nicu Dumitriu, gardian căruia el i-a fost comandant şi care ar fi fost pe tură în noaptea în care a murit Ion Mihalache.

„Este gardianul care a fost pe tură în noaptea în care a murit Mihalache. Ar spulbera… De ce nu-l aduceţi? El a fost acolo, o să vedeţi că n-am împuns pe nimeni cu cuţitul”, a spus Vişinescu, referindu-se la o declaraţie făcută de un martor la termenul anterior, potrivit căreia comandantul penitenciarului ar fi înfipt o baionetă în inima fostului ministru Ion Mihalache, pentru a se asigura că acesta a murit.

Judecătorul i-a explicat lui Vişinescu, citind din acelaşi proces verbal al mandatului de aducere, că Dumitriu ar fi dat şi o foarte scurtă declaraţie poliţistului, în care arăta că nu ştie nimic despre acuzaţiile ce i se aduc lui Vişinescu.

În continuare, Vişinescu i-a spus judecătorului că „toată arhiva Râmnicului e la penitenciar, la Jilava, în depozit, se poate vedea tot acolo”.

„Nu văd pe nimeni de la Direcţia Penitenciarelor, să vină cineva şi de la ei. De ce nu vine? Din ordinul lor am făcut, nu de capul meu”, a încheiat el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button