BAZAR

Torționarul Alexandru Vișinescu primește o pensie regească de la statul român

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii. El este acuzat de comiterea și comandarea unor violențe teribile asupra prizonierilor închisorii pe timpul cât era comandat. Confruntat de jurnalişti, fostul torţionar a reacţionat foarte violent, înjurându-i pe aceştia şi încercând să îi lovească cu pumnii.

Se pare că Alexandru Vișinecsu este recompensat de statul român cu o pensie de aproape 6.000 de lei, informează EVZ. Acest lucru se datorează fa”ptului că Vișinescu are „calitatea” de fost cadru militar de grad înalt. 

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache. Alexandru Vişinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, a intrat în istorie cu mult înainte de episodul Râmnicu Sărat. „Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button