ÎN BUCUREȘTI

Topul vaccinării pe județe. Bucureștiul este lider

Topul vaccinării pe județe arată că Bucureștiul este lider, Capitala fiind urmată de Cluj și Sibiu.

Topul vaccinării pe județe. Bucureștiul este pe primul loc în ceea ce privește gradul de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, care a prezentat procentajul de oameni vaccinați atât în ceea ce privește populația rezidentă, cât și cea eligibilă în acest moment pentru vaccin – persoanele peste 16 ani.

Topul vaccinării pe județe

Pe primul loc în top este Bucureștiul, care are 33,8% dintre locuitori vaccinați. Dacă se face calculul la populația peste 16 ani, gradul de vaccinare ajunge la 40%.

Pe locul al doilea este județul Cluj, cu 30,2% din rezidenți și 35,7% din eligibili vaccinați. În municipiul Cluj Napoca acoperirea este mult mai mare, ajungând la 40%, a precizat Gheorghiță.

Urmează județul Sibiu, cu 23,7% din populația rezidentă și 28,9% din populația eligibilă vaccinată.

Pe locul 4 este județul Brașov, unde gradul de vaccinare a ajuns la 23,6% din populația rezidentă și 28,8% din locuitorii eligibili.

Pe locul 5 este județul Timiș, cu 23,4% din rezidenți și 27,8% din eligibili vaccinați.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, în cele câteva zile de când oamenii pot merge la centrele de vaccinare fără programare, numărul persoanelor vaccinate pe zi a crescut cu circa 30%.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button