Topul sportivilor români cu cei mai mulți fani pe Facebook

de:
01 sept. 2014
2 Afișari
Topul sportivilor români cu cei mai mulți fani pe Facebook

Simona Halep se află pe primul loc în topul sportivilor români cu cei mai mulți fani pe Facebook. Pe 7 august, Halep anunţa că şi-a lansat pagina oficială de Facebook, care avea atunci doar 13.000 de like-uri. După fuziunea cu o pagină care era administrată de fani, contul Simonei a crescut la 436.000 de like-uri. „În ultimele luni, au apărut foarte multe pagini de Facebook care pretindeau să fie pagini oficiale ale Simonei Halep, unele dintre ele având chiar sute de mii de fani. Pe aceste pagini erau postate mesaje în numele Simonei, unele fiind preluate chiar şi în presă. De aceea a fost nevoie sa lansăm o pagină oficială”, a explicat un reprezentant din stafful Simonei Halep pentru ProSport.

Momentul ales a fost unul perfect pentru Halep, chiar înaintea sezonului de turnee pe suprafaţă dură şi a turneului US Open, la care tenismena de 22 de ani va lua parte începând cu această săptămână. Iar numărul de aprecieri a crescut constant pe pagina oficială, dublându-se în mai puţin de 20 de zile. Pe 24 august, contul oficial al Simonei, pe care se postează în două limbi – română şi engleză –, a crescut la 831.000 de like-uri, iar postările finalistei de la Roland Garros sunt din ce în ce mai apreciate, Simona strângând şi 30.000 de like-uri la un singur mesaj transmis fanilor. „Numărul de like-uri – dar şi de interacţiuni de pe pagină – oscilează foarte mult in funcţie de zilele cu meciuri sau de turnee. În ultima săptamână, media a fost de aproximativ 1.000 de fani noi pe zi”, susţine reprezentantul Simonei Halep.

Cel de-al doilea sportiv român, după numărul de like-uri de pe Facebook este Lucian Bute. Acesta a strâns până în prezent peste 620.000 de fani pe cea mai mare rețea de socializare.

Un alt sportiv român care este activ pe Facebook este Gheorghe Hagi. Fostul „decar” al naţionalei este acum patron al echipei Viitorul Voluntari şi al Academiei de Fotbal care îi poartă numele. Deocamdată, Hagi a strâns 518.000 fani, o creştere importantă faţă de ianuarie 2014, când avea doar 300.000 de fani, însă chiar şi aşa, Hagi ocupă poziţia a treia în topul celor mai populare conturi oficiale de Facebook ale sportivilor români, după Halep şi Lucian Bute. „Începând cu luna august, media de noi fani ai paginii oficiale «Gheorghe Hagi» este de 1.000 pe zi. O creştere substanţială, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când profilul de Facebook al lui Hagi aducea in jur de 500 de noi susţinători, zilnic. Acum, pagina are un total de 518.000 fani”, spune Cosmin Mihăiţă, PR Specialist la agenţia „Making of Promotion”, care administrează pagina de Facebook a fostului „decar” al lui Galatasaray.

La fel ca în cazul Simonei Halep, interesul fanilor pentru postările „Regelui” creşte în momentul în care fostul jucător participă la evenimente actuale. Cel mai recent exemplu a venit în luna aprilie, când Hagi a fost invitat de onoare la derby-ul Galatasaray – Fenerbahce, iar atunci a fost inclus în Hall of Fame-ul clubului turc. Albumul cu poze din Istanbul cu Hagi, care a mers la diferite acţiuni, a strâns 15.000 de like-uri şi a adus un record săptămânal de 10.000 de fani în următoarele 7 zile.

Interesantă este însă structura fanilor pe ţări a paginii „Regelui”. „Hagi are de aproape 3 ori si jumătate mai mulţi «Facebook fans» în Turcia decât în România (346.500 faţă de 105.000). Pe locul 3 în topul online al ţărilor care îl iubesc pe Hagi e Germania, cu 11.000 de oameni. Italia şi Azerbaidjan completează Top 5″, spune Cosmin Mihăiţă.

În România, potrivit raportului „Social Media în România” pe luna august 2014, există 7,2 milioane de conturi de Facebook, în creştere cu 200.000 faţă de luna ianuarie, şi doar 25.887 de conturi active de Twitter.

Cookies