SMART CITY

Topul QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS: Patru universităţi din România în top. UB a urcat 50 de poziții

Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara sunt cele patru universităţi româneşti care se află în Topul Mondial QS al Universităţilor, arată Adevărul.

Universităţile românenşti sunt la coada clasamentului, însă Universitatea din Bucureşti a urcat faţă de anul trecut de pe locul 701, pe locurile 651 – 701, în timp ce pe locul 701 au rămas celelalte trei instituţii de învăţământ superior din România care figurează în top.

Singura care a reuşit să avanseze faţă de 2013, cu 50 de poziţii, este Universitatea din Bucureşti, aflată în categoria 651-700, faţă de „colegele” ei, care se găsesc la categoria 701+, rezultat care plasează instituţia „în primele 3,5% dintre cele aproximativ 20 000 de universităţi din lume”, potrivit reprezentanţilor UB, scrie Adevărul.

„Considerăm că poziţia pe care s-a clasat anul acesta Universitatea din Bucureşti în topul QS reprezintă o provocare pentru dezvoltarea instituţională viitoare, în special din punctul de vedere al nevoii de apropiere a Universităţii de piaţa muncii şi din perspectiva internaţionalizării”, cele două criterii fiind şi cheia avansării în top anul acesta, a declarat prorectorul UB Magdalena Platis.

Anul trecut, toate cele patru universităţi româneşti au pierdut 100 de locuri faţă de clasamentul internaţional din 2012, când erau clasate pe poziţiile 601+ în topul mondial realizat anual de compania de ranking QS.

În topul din 2012, cele patru universităţi din România („Al. I. Cuza” din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara) ai fost pe poziţiile 701+.

Anul acesta, primele locuri din top sunt ocupate de Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmat de Universitatea Cambridge şi Imperial College London.

Anul acesta, primele locuri din top sunt ocupate de Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmat de Universitatea Cambridge şi Imperial College London.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button