TOPUL încrederii: Administraţia Prezidenţială,Curtea Constituţională şi Guvernul, pe primele locuri

de:
27 iul. 2015
0 Afișari
TOPUL încrederii: Administraţia Prezidenţială,Curtea Constituţională şi Guvernul, pe primele locuri

Topul increderii in institutiile politice este condus de Presedintie, cu 48,9% incredere multa si foarte multa (fata de 50,6% in luna aprilie), arata Barometrul INSCOP-Research realizat la comanda ziaruluiAdevarul.ro. In randul institutiilor executive, primul loc este ocupat de Armata, in timp ce Biserica ramane institutia privata/sociala in care romanii au cea mai multa incredere.

Curtea Constitutionala a Romaniei ocupa, in premiera, locul al doilea in clasamentul increderii in institutiile politice, cu 38,2%, in crestere cu peste 5 procente fata de luna aprilie. 

Guvernul beneficiaza de increderea a 24,6% dintre romani, o usoara crestere fata de luna aprilie (23,8%) pusa de sondaj pe seama impactului pozitiv al reducerii TVA la alimente. 

In ceea ce priveste institutiile executive, Armata ocupa in continuare primul loc, 75% dintre romani avand incredere multa si foarte multa in aceasta institutie. 

Ea este urmata de Jandarmerie (64,5% incredere multa si foarte multa), DNA (61%), SRI, (51,2%) si Politie (48,7%).

Biserica ramane institutia privata/sociala cea mai bine privita de catre romani, cu 63,4% incredere multa si foarte multa (in crestere cu 1,1% fata de luna aprilie), potrivit sondajului realizat de Adevarul.

Institutiile internationale in care romanii au cea mai mare incredere sunt NATO (62,1%), ONU (60,3%) si Uniunea Europeana (59,8%).

Sondajul a fost efectuat intre 9 si 14 iulie, pe un esantion reprezentativ de 1.075 de persoane, cu o marja de eroare de +/-3%.

Cookies