TOPUL electrocasnicelor care consumă cea mai multă energie electrică, doar lăsate în stand-by

de:
14 feb. 2014
2 Afișari
TOPUL electrocasnicelor care consumă cea mai multă energie electrică, doar lăsate în stand-by

Din categoria micilor consumatori de electricitate fac parte cuptorul cu microunde, ceasul cu radio sau televizorul, conectate tot timpul la electricitate.  

Studiul ICRT, citat de ro.stiri.yahoo.com, arată care dintre aceste electrocasnice consumă cel mai mult. 
Cel mai mare consumator de energie electrică atunci când nu este folosit este boilerul de bucătărie, care înregistrează un consum de 142 de kw/an.

Următorul aparat în topul celor mai mari consumatori latenți de energie este faxul, cu un consum de 114 kw/an. 

La o diferență semnificativă de consum se clasează televizorul care stă tot timpul în priză. Consumul anual de energie al acestuia este de 48 kw. 

Și asta în timp ce computerul utilizează 43 kw/an, iar un sistem hi-fi conectat tot timpul la energia electrică consumă 30 kw/an.

Categoria “consumatorilor paraziți” de electricitate este completată de radio, care deși neutilizat, lasat tot timpul în priză înregistrează un consum de 16 kw/an. 

Următoarea pe aceeași listă se clasează imprimanta, cu un consum de 15 kw/an, echivalent cu cel al unui ceas cu radio. 

Cuptorul cu microunde lăsat în priză are același consum cu al unei cafetiere lăsate în priză, de 13 kw/an, în timp ce telefonul fix fără fir consumă anual 7 kw.  

Consumul mediu al unui aparat variază de la 1 la 10 kw pe lună, care trebuie înmulțiți cu fiecare electrocasnic lasat în priză atunci când nu este folosit.


Cookies