Topul chiriilor fabuloase din Bucureşti FOTOGALERIE

Topul chiriilor fabuloase din Bucureşti FOTOGALERIE

Topul cuprinde cele mai costisitoare chirii din trei categorii distincte de locuinţe: vile, penthouse-uri şi apartamente.

Pe locul 10 în topul celor mai costisitoare chirii, se află un apartament cu patru camere, situat în zona Nordului. Viitorul chiriaş trebuie să achite lunar 4.000 de euro pentru a locui în acest apartament. Locuinţa, situată la etajul 4/5, are o suprafaţă utilă de 304 mp, dintre care, numai livingul ocupă 100 mp, potrivit anunţului postat pe site-ul imobiliare.ro.

Pe cea de-a noua poziţie a clasamentului se află triplexul din ansamblul rezidenţial InCity Residence,  situat în zona Mihai Bravu. Viitorii chiriaşi vor plăti 4.500 de euro lunar pentru această locuinţă. Apartamentul, amplasat la etajele 15, 16 şi 17, include, în lista de finisaje, şi instalaţia de sonorizare prin pardoseală (BOSSE), gresia, marmura şi parchetul. Potrivit anunţilui de închiriere, postat pe site-ul imobiliare.ro, terasele triplexului le asigură locatarilor o privelişte deosebită.

Persoanele cu dare de mână, care vor să închirieze o locuinţă în apropiere de Parcul Herăstrău, pot opta pentru un apartament cu trei camere, din portofoliul Coldwell Banker Affiliates of Romania. Locuinţa este situată la parter, are o suprafaţă utilă de 210 mp, trei băi şi trei balcoane. Preţul unei chirii se ridică, în acest caz, la 4.800 de euro pe lună, plasând apartamentul pe locul opt în topul celor mai scumpe locuinţe de închiriat.

Un apartament cu patru camere, situat pe tot etajul unui imobil nou din zona Dorobanţi, se închiriază cu 5.700 de euro lunar, potrivit unui anunt postat pe site-ul cbimobiliare.ro. Locuinţa, care ocupă poziţia a şaptea în top, are o suprafaţă utilă de 308 mp utili, iar terasa are 44 mp. Pe lângă cele trei dormitoare şi living, apartamentul are patru grupuri sanitare, trei garderobe, patru balcoane şi bucătărie şi mobilat şi utilat la cele mai înalte standarde.

Un alt apartament cu patru camere, din zona Herăstrău se închiriază lunar, cu suma de 7.000 de euro, potrivit subsidiarei locale a companiei Coldwell Banker. Locuinţa, de pe poziţia a şasea a clasamentului, se află la etajul trei, din şase, are patru camere, patru băi, o suprafaţă construită de 269 mp, din care cea utilă este de 210 mp. Apartamentul mai are o cameră de serviciu, saună, sală de fitness, două locuri de parcare subterană, iar dotările sunt de ultimă generaţie.

Cu 8.000 de euro pe lună, conform portalului imobiliare.ro, poate fi închiriat un apartament de cinci camere, în apropiere de Parcul Herăstrău. Locuinţa mobilată în stil exclusivist, are o suprafaţă construită de 660 mp, iar cea utilă ajunge la 436 mp. Apartamentul, de pe locul şase în top, este situat la parter şi dispune de două terase, de 80 mp fiecare.

Un penthouse din zona Herăstrău se închiriază lunar cu suma de 9.000 de euro. Apartamentul, din portofoliul Coldwell Banker Affiliates of Romania, are patru camere, patru băi, o suprafaţă construită de 338 mp, din care cea utilă este de 240 mp. Locuinţa, de pe locul patru în topul celor mai costisitoare chirii, mai are cameră de serviciu, saună, sală de fitness, două locuri de parcare subterană, iar dotările sunt de ultimă generaţie.

În apropiere de Piaţa Romană, cu 240.000 de euro anual se închiriază o vilă 16 camere. Imobilul, plasat pe ultima poziţie a podiumului, a fost construit în anul 1936, are o arhitectură în stil neobaroc şi a fost sediul unei ambasade, conform portalului imobiliare.ro.

Pe cel de-al doilea loc al podiumului se află o vilă de 15 camere, de pe strada Tirana, în apropiere de palatul lui George Becali. Această casă se închiriază cu 20.000 de euro pe lună, plus TVA, şi poate fi închiriată prin intermediul subsidiarei locale a companiei Coldwell Banker. Imobilul, construit în 1925, are 15 camere şi o suprafaţă utilă de 480 mp.

Cea mai mare sumă cu care un proprietar vrea să închirieze un imobil este de 420.000 de euro pe an, respectiv de 35.000 de euro lunar, conform Coldwell Banker Affiliates of Romania. Suma va fi plătită de viitorul chiriaş pentru un monument istoric, cu 15 camere, situat pe pe Calea Victoriei.

Potrivit anunţului de închiriere, clădirea, construită în anul 1940, are patru corpuri distincte, care au o suprafaţă totală de 1.979 mp, are o gradină amenajată şi dispune de 25 de locuri de parcare. Imobilul este disponibil în patru luni de la semnarea contractului, iar comisionul pe care trebuie să îl plătească viitorul chiriaş este echivalent cu preţul chiriei pe o lună, plus TVA.

Un agent imobiliar a declarat pentru B365.ro că o vilă care se remarcă prin arhitectură şi se închiriază pentru o sumă mare ajunge, de regulă, reşedinţă de ambasadă sau sediul unei companii multinaţionale pentru că doar în astfel de situaţii chiriaşii îşi permit să plătească o sumă atât de mare.