Topul celor mai scumpe case de vânzare în Bucureşti FOTOGALERIE

de:
09 mai 2011
0 Afișari
Topul celor mai scumpe case de vânzare în Bucureşti FOTOGALERIE

Cea mai scumpă locuinţă din Bucureşti se vinde cu 9 milioane de euro şi este situată pe Calea Victoriei. Clădită în 1900, în regim de înălţime subsol, parter, două etaje şi mansardă, casa se impune prin arhitectura specifică sfârştiului de secol XIX. Suprafaţa totală a construcţiei este de 4.500 de mp, iar cea a terenului ajunge la 1.200 mp.

Imobilul se remarcă prin camerele cu dimensiuni foarte mari şi înalte, dar şi prin cele şase scări interioare de marmură. Timpul nu şi-a lăsat amprenta asupra sobelor, care sunt funcţionale şi acum, crescând treptat valoarea acestora. După seismul puternic din ’77 proprietarul a consolidat locuinţa în 1979, potrivit lui Toader Dan, directorul companiei imobiliare Target Consulting, care are în portofoliu, pentru tranzaţionare, această locuinţă. Preţul este negociabil, însă, Toader Dan spune că cerinţele proprietarului diferă pentru că se simte legat sufleteşte de această clădire, moştenită de la înaintaşii săi.

Pe locul doi în topul celor mai scumpe imobile se află clădirea proiectată de celebrul arhitect Albert Galleron, cel care a construit şi Ateneul Român. Imobilul se află acum pe lista monumentelor istorice.

Locuinţa, situată pe strada George Clemenceau, scoasă la vânzare pentru suma de 8,5 milioane de euro, a fost un institut de cercetare din perioada comunistă. În prezent, clădirea are destinaţie rezidenţială şi a coborât pe cea de-a doua poziţie în topul celor mai scumpe proprietăţi ale momentului. Fostul sediu al Institutului de cercetare-dezvoltare în ştiinţe fizice şi naturale IMOD Bucureşti are 25 de camere şi se află exact lângă Ateneul Român, la 20 de metri de Calea Victoriei şi 100 de metri de Bulevardul Magheru. Amplasată pe colţ, clădirea cu o suprafaţă construita de 2.300 de metri pătraţi are intrări din ambele părţi. Pe site-ul de imobiliare titirez.ro se precizează că, deşi necesită renovări, investiţia în acest imobil este rentabilă şi sigură pentru că forma, suprafaţa, designul, locaţia şi istoria clădirii o recomandă pentru o casă de modă sau un boutique hotel.

Pe locul trei în topul celor mai scumpe locuinţe din Capitală se află o vilă cu 16 camere, opt băi şi saună. Locuinţa, situată în apropiere de Piaţa Romană, costă 7,5 milioane de euro. Reprezentativă pentru stilul neoclasic de la începutul secolului al XX-lea, vila este partajată în demisol, parter, etaj şi mansardă.

Terenul acestei case se întinde pe 1.020 mp, iar suprafaţa totală a imobilului este de 846 mp utili, la care se adaugă terasele, care a un în total 172mp. În garajul de la subsolul vilei pot fi parcate două maşini. În 2009, proprietarul a restaurat în totalitate locuinţa.

În top 10 se sflă şi sediul unei foste ambasade de pe Bulevardul Dacia. Imobilul, construit în perioada interbelică, în anul 1936, se remarcă prin arhitectura în stilul neobaroc, reprezentat prin linii curbe, decoraţie bogată, intensitate şi mesaj direct. Locuinţa are marmură, vitralii, uşi interioare din lemn masiv, pivniţă, spaţiu de depozitare, anexe şi dependinţe. Casa necesită zugrăvire, igienizare minimă, iar mansarda trebuie amenajată. Cel mai recent preţ al locuinţei, menţionat în anunţul postat pe site-ul titirez.ro, este de 6 milioane de euro, cu 500.000 de euro mai puţin faţă de suma solicitată anterior. În schimb, la finele lunii martie, proprietarul cerea 7 milioane de euro, conform agenţiei imobiliare Galaxy Imob, dar se preciza faptul că preţul este negociabil în cazul unei oferte ferme.

O altă vilă din Gradina Icoanei, construită în stil bizantin, are preţul de 6,7 milioane de euro. Suprafaţa totală a terenului este de 1.532 mp, iar suprafaţa construită este de 2.264 mp.

Locuinţa a fost complet restaurată, iar în curte pot fi parcate până la 15 maşini.

Cookies