GREEN CITY

Topul celor mai poluate zone din Bucureşti

Cel mai ridicat nivel de poluare din Bucureşti s-a înregistrat la staţia de măsurare a calităţii aerului Mihai Bravu. Aici, valoarea limită zilnică pentru sănătate a fost depăşită de 26 de ori numai în primele patru luni ale anului şi de 87 de ori, de-a lungul anului trecut. Nivelul de NO2 înregistrat la aceeaşi staţie arată că, în 2010, zona s-a clasat pe locul doi, cu 24 de depăşiri ale limitei zilnice pentru sănătate, iar în primele patru luni ale anului, norma zilnică maximă admisă a fost inferioară valorilor înregistrate de staţia de măsurare a calităţii aerului din zona Mihai Bravu.

Pe locul doi în topul celor mai poluate zone cu PM 10 se află staţia din Drumul Taberei, care a raportat 25 depăşiri ale valorilor maxime admise pentru sănătate, numai în primele patru luni ale anului, şi 70 de devansări ale limitei normale în 2010.

Mut praf au înghiţit şi bucureştenii care au frecventat des zona Cercului Militar, unde staţia de măsurare a calităţii aerului a raportat 57 de depăşiri ale limitelor zilnice maxime pentru sănătate. Pentru primele patru luni ale acestui an nu există date.

Staţia din Titan a raportat, în primele patru luni din acest an, 22 de depăşiri ale valorilor limite zilnice pentru sănătate şi 48 de devansări în 2010. Lacul Morii, Berceni, Măgurele şi Baloteşti succed în topul celor mai poluate zone cu PM 10, înregistrând 21, 20, 17  şi 12 de depăşiri, în primele patru luni ale anului, şi, respectiv, 52, 45, 46 şi 25 de devansări ale limitei zilnice pentru sănătate.

Dioxidul de azot de la staţia de măsurare a calităţii aerului din Berceni a depăşit valoarea maximă admisă pentru sănătate, cu 45 de depăşiri, de aproape trei decât limita orară şi marja de toleranţă.

Datele au fost făcute publice în cadrul campaniei ”Bucureştiul respiră”, care are ca scop informarea şi constientizarea cetăţenilor şi a agenţilor economici, asupra măsurilor ce trebuie adoptate pentru diminuarea prafului din Bucureşti. La eveniment a fost prezent şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button