Topul celor mai furate mașini din România

de:
11 mart. 2014
0 Afișari
Topul celor mai furate mașini din România

Mărcile BMW, Mercedes şi Volkswagen domină topul maşinilor furate din România, realizat de RAR. Alte mărci preferate de hoţii de maşini din România sunt Opel şi Renault, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit datelor prezentate, luni, de şeful Departamentului de omologări individuale de la RAR, Cristian Bucur, într-o conferinţă de presă organizată de Autovit.ro, au fost depistate, în 2013, un număr de 63 de autovehicule ale căror documente de înmatriculare anterioară erau neconforme, faţă de 45 de autovehicule în 2012 şi 21 de autovehicule în 2011.

Pe de altă parte, numărul cazurilor de autovehicule depistate cu elemente de identificare neconforme (cu identitate falsă) a scăzut de la 1.793, în 2011, la 1.372, în 2012, şi, respectiv, la 950 de autovehicule în anul 2013.

RAR asigură certificarea autenticităţii pentru vehiculele înmatriculate în alt stat în vederea înmatriculării în România şi pentru vehiculele deja înmatriculate în România care sunt vândute. RAR verifică dacă elementele de identificare sunt originale, dacă formularul de înmatriculare anterioară este autentic şi dacă autovehiculul figurează ca dat în urmărire pe plan internaţional, ca fiind furat.

Cookies