Topul celor mai durabile becuri economice

de:
08 dec. 2011
0 Afișari
Topul celor mai durabile becuri economice

Conform rezultatelor testelor de laborator efectuate de ICRT, citate de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS), unele becuri economice disponibile pe piaţă au o durată de viaţă de până la opt ani.

Testele au fost efectuate în laboratoarele International Consumer Research & Testing acreditate de Uniunea Europeană, iar modelele incluse în studiu au fost utilizate timp de 5.000 de ore pentru a evalua intensitatea luminoasă, durabilitatea sau rezistenţa la cicluri de pornire/oprire.

Pe locul 10 în top se află becul economic de la Sylvania, Mini – Lynx Compact. Penultima poziţie a topului este ocupată de compania olandeză Philips cu modelul Softone. Pe locul opt în topul celor mai durabile becuri se află nemţii de la Osram, cu becul Dulux Superstar. Pe poziţia a şaptea se regăeşte US Lampada Economizador Tubos, iar locul şase este ocupat de Ah Albert Heijn mini stick.

Locul cinci îi revine becului GE Extra Mini / BIAX Electronic, produs de conglomeratul american General Electric. Poziţia a patra în topul celor mai durabile becuri se află modelul Lexmann FRC02. Ultimul loc al podiumului este ocupat de becul Pro Light Globe Energy saving. Locul secund în top le revine becurilor Megaman Spiral, în timp ce becul Duluxstar Mini Twist produs de Osram este lider în topul becurilor durabile, potrivit testelor ICRT.

Cookies