Topul celor mai bune restaurante din lume. Un restaurant italian se află pe primul loc

de:
14 iun. 2016
0 Afișari
Topul celor mai bune restaurante din lume. Un restaurant italian se află pe primul loc

Restaurantul spaniol „El Celler de Can Roca” din Girona, câștigătorul de anul trecut, s-a situat în acest an pe poziția a doua, în timp ce restaurantul newyorkez „Eleven Madison Park” a fost votat al treilea în acest clasament sponsorizat de brandurile italiene de apă minerală S.Pellegrino și Acqua Panna.

Juriul a fost format din aproape 1000 de bucătari, critici și experți din domeniu.

Deși clasamentul din 2016 cuprinde restaurante din 23 de țări de pe șase continente, jumătate din restaurantele prezente în Top 50 se regăsesc în Europa. Cel mai bine cotat restaurant asiatic din listă a fost pentru al doilea an consecutiv restaurantul japonez „Narisawa” din Tokyo, care a ocupat poziția a opta.

Locul al patrulea în Top 50 fost ocupat de restaurantul peruan „Central”, urmat de „Noma”, din Danemarca, pe locul al cincilea, de „Mirazur” din Franța pe locul al șaselea și de „Mugaritz” din Spania pe șapte.

Festivitatea de premiere organizată în mod tradițional la Londra, de la evenimentul inaugural din 2002 până anul trecut, se află într-un turneu mondial care include orașul New York anul acesta, urmând să fie organizată la Melbourne (Australia) în 2017.

Sursa: Agerpres

Cookies