Topul celor mai bune restaurante din Capitală în viziunea turiştilor străini

de:
06 aug. 2011
3 Afișari
Topul celor mai bune restaurante din Capitală în viziunea turiştilor străini

Cum în primele 10 poziţii din topul celor mai bune localuri din Capitală se află şi restaurante precum babadochia sau L’ecrevisse Bistrot şi lipsesc tocmai marii jucători, care au făcut tradiţie la nivel local, clasamentul pare făcut, în majoritatea cazurilor, de către patronii locaţiilor respective.  Mizând pe faptul că majoritatea turiştilor străini se bazează pe voturile acordate şi pe comentariile postate pe tripadvisor, probabil că mulţi dintre managerii unor restaurante mai puţin cunoscute şi-au propus să îşi atragă clienţi, plusând poate valoarea acestor unităţi şi propulsându-le pe primele poziţii.

Locul 3. Restaurantul L’ecrevisse Bistrot, ultimul clasat pe podium, cu specific franţuzesc, se află în sectorul 2 al Capitalei, pe lângă Foişorul de Foc. Deşi nu are un vad bun şi nici nu este atât de cunoscut, localul a avut parte numai de comentarii pozitive pe tripadvisor.com. Cu doar cinci review-uri, dintre care trei postate de bucureşteni, unul pus de cineva care nu a declarat de unde îşi are originile şi nu a făcut decât acest comentariu, precum şi unul publicat de o persoană care susţine că este de origine americană, dar care descrie unitatea aidoma unui specialist în publicitate, L’ecrevisse Bistrot pare să nu îşi merite, în această situaţie, poziţia a treia din topul celor 332 de restaurante bucureştene, prezente pe tripadvisor.com.

Locul 2. Mulţi dintre cei de peste hotare care au mâncat la Caru’ cu bere au fost încântaţi de preparatele culinare din meniu, de preţurile mici ale mâncărurilor din meniu şi de decorul autentic, însă străinilor nu le-a plăcut faptul că nu au găsit locuri libere de pe o zi pe alta şi nici nu aveau unde să îşi parcheze maşinile, dar cu toate acestea, mulţi dintre cei care au comentat spun că restaurantul este un ”must” pentru Bucureşti.

Locul 1. Conform tripadvisor.com, ”babadochia”, restaurantul de pe strada Visarion conduce acum în topul celor mai bune localuri din Bucureşti. Comentariile postate pe portalul turistic arată că această locaţie i-a surprins pe turişti, datorită specialităţilor culinare autohtone.

Unul dintre vizitatorii site-ului, care susţine că provine din oraşul Orlando din statul american Florida, a spus că a ales să mănânce la babadochia datorită recomandărilor de pe tripadvisor.com. Femeia a precizat, în comentariu, că a fost mulţumită de modul în care a fost servită şi a primit sugestii pentru meniul tradiţional şi, chiar dacă iniţial a fost frapată de faptul că ospătarul i-a recomandat să bea un şpriţ, aceasta a spus că vinul cu apă minerală a fost ”delicios, ca şi mâncarea”. Însă, căldura sufocantă din restaurant a stârnit nemulţumirea turistei, care spune că a asudat pe toată durata şederii în restaurant.

Dacă unii au avut noroc să găsească restaurantul fără prea multe căutări şi au mâncat ceva cu totul nou, precum ficat de pasăre şi creier de porc, un turist american spune că nu a găsit locaţia din prima seară, ci abia în seara următoare, cu ajutorul Google Maps. Alţii sunt nemulţumiţi de faptul că meniul nu este scris şi în limba engleză ca să poată alege mai uşor mâncărurile preferate.

O doamnă din Germania a pus însă punctul pe i şi a precizat că nu ştie de ce babadochia se află pe primul loc în topul celor mai bune restaurante în viziunea turiştilor străini fiindcă atunci când a mâncat acolo a rămas cu o impresie foarte proastă.  ”Chiar nu ştiu de ce babadochia se află pe primul loc, conform tripadvisor, în topul restaurantelor din Bucureşti. Când am fost acolo, într-o seară de vineri, noi eram singurii oaspeţi. Atmosfera din restaurant era îngrozitoare, însă, cu toate acestea, pentru România pare ok. Ni s-a părut drăguţ faptul că ospătarul a încercat să ne traducă meniul. Totuşi, când am vrut să comand ceva ce nu ne-a recomandat el, chelnerul a refuzat să mă servească. Aşadar, îi recomand oricărui străin care vrea să deguste mâncare bună în România să aleagă mai bine restaurantul Caru’ cu bere. Acesta are de departe camere mult mai frumoase şi, de asemenea, are şi meniul în limba engleză”, a precizat turista din Munchen.

În ciuda argumentelor pro şi contra, cu doar 39 de review-uri, babadochia, un local foarte puţin cunoscut în rândul bucureştenilor, conduce topul celor mai bune restaurante din Bucureşti, în viziunea turiştilor străini. Numărul mic al clienţilor este confirmat şi de prezenţa unităţii pe un portal de reduceri colective. Până luni, la ora 23.59, bucureştenii pot cumpăra un voucher cu un 1 leu, prin care beneficiază de o reducere de 8 lei pentru o supă sau o ciorbă. Este binecunoscut faptul că agenţii economici care apelează la site-urile de reduceri pentru oferte duc lipsă de clienţi şi caută ca prin aceste discount-uri să îşi atragă consumatori. Astfel, e greu de crezut că babadochia îşi merită titlul de lider în topul celor mai bune restaurante din Bucureşti, chiar şi în viziunea turiştilor străini.

În lista celor mai bune restaurante, din cele 332 listate pe tripadvisor.com, conform voturilor turiştilor străini se mai numără şi Malagamba, care a pierdut podiumul, Trattoria del Tatoli, Vatra, La Bonne Bouche,  OSHO, Restaurant Hotel Cristina, Cărtureşti, Taverna Sârbului, restaurantul oriental Divan, Restaurant St. George, Hard Rock Cafe, Uptown, Springtime Gara de Nord, Bistro Jariştea, Grădina Verona şi Trattoria Il Calcio, clasat pe locul 20.

Cookies