Topul celor mai bune restaurante din Bucureşti, conform Restograf

de:
14 dec. 2011
6 Afișari
Topul celor mai bune restaurante din Bucureşti, conform Restograf

Topul s-a realizat după un singur criteriu: calitatea mâncării. Nu s-a ţinut cont de designul, preţurile sau ambianţa restaurantelor. Pentru realizarea clasamentului au fost evaluate 400 de restaurante dintre cele 1.000 disponibile pe site-ul proiectului Restograf.

”În Bucureşti sunt multe restaurante bune faţă de numărul total de localuri. Ponderea restaurantelor bune din Capitală raportate la numărul total de localuri este asemenea celei întâlnite în oraşele mari din Germania şi Austria, dar mai mică faţă de cea din Franţa, Spania, poate şi Italia”, a declarat George Butunoiu, directorul proiectului Restograf.

Potrivit lui Butunoiu, străinii sunt foarte uimiţi atunci când ajung în restaurantele din Bucureşti pentru că regăsesc zeci şi chiar sute de sortimente culinare în meniuri. Acesta a precizat, cu ocazia lansării topului, că patronii de restaurante din Capitală se axează mult pe decor şi nu dau prea mulţi bani pe calitatea preparatelor culinare. Totodată, el a blamat şi meniurile încărcate cu zeci sau sute de feluri de mâncare. ”Marile restaurante nu fac mâncare decât cu produse proaspete şi, inevitabil, nu au decât câteva feluri în meniu. Cel mai mare număr de mâncăruri din meniul unui restaurant a fost de 266 de feluri, la Thalia”, a explicat directorul de proiect.

Prezent la eveniment, Mircea Dinescu, a anunţat că va deschide spre finele anului, restaurantul ”Lacrimi şi Sfinţi”, pe strada Șepcari din Capitală şi speră ca astfel să ajungă în clasamentul celor mai bune localuri.

Miercuri a fost făcută publică şi o listă cu 133 de restaurante recomandate de Restograf. Lista se reactualizează şi este făcută publică de patru ori pe an, în decembrie, martie, iunie şi septembrie, şi cuprinde restaurante din tot spectrul gastronomic.

Topul celor mai bune restaurante

Reprezentantul Restograf a explicat, înainte de decernarea premiilor pentru cele mai bune locaţii din Capitală, că are un ritual pentru a evalua localul respectiv. ”M-am îmbolnăvit de când mănânc prost şi nu glumesc. Am medicamentele în geantă. Când ajung la restaurant, în general, iau cel mai prost fel de mâncare şi cel mai bun fel, ca să îmi fac o idee”, a punctat Butunoiu.

Premiile s-au acordat celor mai bune locaţii din 2011 din Capitală, în funcţie de specificul culinar.

Restaurantul JW Steakhouse – cea mai bună bucătărie americană;

– Restaurantul Sis Kebab – cea mai bună bucătărie arăbească;

Restaurantul Balkan Bistro – cea mai buna bucătărie balcanică;

Restaurantul China Town – cea mai buna bucătărie chinezească;

Bistro Epoque – cea mai bună bucătărie franţuzească;

Restaurantul Die Deutsche Kneipe – cea mai bună bucătărie germană;

Restaurantul Mesogios – cea mai bună bucătărie grecească;

Restaurantul Haveli – cea mai bună bucătărie indiană;

Restaurantul Collage – cea mai bună bucătărie internaţională;

Restaurantul Roberto’s – cea mai bună bucătărie italiană;

Restaurantul Benihana – cea mai bună bucătărie japoneză;

Restaurantul Levantin – cea mai bună bucătărie libaneză;

Zahanaua Zexe – cea mai bună bucătărie românească urbană, boierească;

Restaurantul Vatra Neamului – cea mai bună bucătărie românească tradiţională, ţărănească;

Restaurantul Divan – cea mai bună bucătărie turcească;

St. George – cea mai bună bucătărie ungurească;

Bistro Montignac – cea mai bună bucătărie dietetică;

Restaurantul La Vie en Raw.z – cea mai bună bucătărie Raw Vegan;

Restaurantul Mandala – cea mai bună bucătărie vegetariană;

Restaurantul Diana din Belciugatele – cel mai bun restaurant din jurul Bucureştiului;

Restaurantul Heritage – cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2011.

Alte şapte locaţii au primit premiile Speciale Restograf 2011.

– Restaurantul Papa la Soni – premiul pentru cel mai boem local;

– Restaurantul Barca – premiul pentru cel mai bun restaurant neconvenţional;

– Restaurantul Casa di David – cel mai apreciat local de catre VIP-uri;

– Restaurantul Nicoreşti – premiul pentru cel mai apreciat local de către cititorii Restograf;

– Restaurantul Marshal – premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”;

Restaurantul Red Angus Steakhouse – Premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”;

Restaurantul La Bonne Bouche – Premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”.

Ospătarii Ileana Gâjgă şi Maria Ciacan  de la Restaurantul Select, Nadia Zateri şi Mihaela Dumitru de la Restaurantul La Doi Lei, Florentina Vasile  de la Restaurantul Collage, Dan Apostol de la localul Casa Boemă şi Nicolae Neagu de la restaurantul Les Cerisiers au primit premiile “Ospatarii buni ai Bucureştiului 2011”.

Cunoscutul head hunter, care se ocupă de recrutarea managerilor de top, George Butunoiu, profesor doctor Mircea Cinteză, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, filologul Adrian Papahagi, cercetătorul ştiinţific Petre Guran, omul de afaceri Valeriu Nistor şi Nancy Nemes, care conduce departamentul de Marketing Consumer & Online al filialei Microsoft din Europa Centrală şi de Est, pasionaţi de gastronomie, au declarat război restaurantelor bucureştene, care nu îşi respectă clienţii, iniţiind proiectul Restograf.

Cookies