Topul caselor de lux scoase la vânzare în Capitală

de:
29 aug. 2012
0 Afișari
Topul caselor de lux scoase la vânzare în Capitală

In ciuda faptului ca acestea sunt, de cele mai multe ori, scoase spre inchiriere pentru sume ce ating chiar si 25.000 de euro pe luna, numeroase astfel de cladiri se regasesc si pe lista imobilelor scoase la vanzare, potrivit unei analize a Business24.

Numeroase clădiri luxoase din zona ultra-centrală a Capitalei sunt scoase la vânzare, deşi de cele mai multe ori acestea se închiriază la sume ce ating şi 25.000 de euro pe lună. Printre persoanele care au locuit în aceste case se numără ambasadori, înalţi diplomaţi şi preşedinţi de corporaţii internaţionale. 

În Centrul Bucureştiului, la doi pasi de Piata Romana, pe o straduţă liniştită, se află o casă mare, monument istoric, care este în curs de restaurare şi renovare. Imobilul este scos la vânzare pentru 7,5 milioane de euro, în stadiul actual, sau 8,5 milioane de euro atunci când toate lucrările vor fi finalizate. 

Casa este formata din patru corpuri. Primul dintre acestea are demisol, parter şi două etaje, al doilea demisol, parter şi mansardă, iar ultimele două doar parter şi mansardă. Locuinţa, construită în 1935, are 25 de locuri de parcare şi 18 camere, 10 bai şi o bucătărie. Suprafaţa utilă a imobilului este de 1.979 metri pătraţi, iar cea a terenului este de 2.566 mp. 

O alta locuinţă din zona Dorobanţi, în apropiere de sediul Televiziunii Române, este scoasă la vânzare pentru opt milioane de euro. Imobilul a fost construit în 1940 şi are o suprafaţă utilă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Cladirea are 20 de camere, la care se adauga patru bucătării, nouă băi, cinci balcoane şi două terase, dar şi patru locuri de parcare subterane în cele două garaje de care dispune şi patru în faţa locuinţei. În plus, terenul pe care este construită casa are 1.000 metri pătraţi. Imobilul este renovat şi beneficiază de pază şi supraveghere video.

În apropiere de Piaţa Universităţii, o vilă construită la începutul secolului trecut a fost scoasă la vânzare pentru şapte milioane de dolari. Locuinţa are demisol, parter, etaj şi mansarda şi o suprafaţă utilă de aproape 1.550 de metri pătraţi. În plus, terenul din jurul clădirii măsoară încă 600 mp. Casa are 25 de camere, trei bucătării şi tot atâtea băi. 

Ceva mai departe, în apropiere de Piaţa Romană, se află o casă scoasă la vânzare pentru şase milioane de euro. Construită în 1940, locuinţa este formată din două corpuri, totalizând 16 camere, o bucătărie şi şase băi. Primul corp este construit în regim demisol, parter şi etaj, iar al doilea în regim parter şi două etaje. Imobilul are o suprafaţă utilă de 870 de metri pătraţi, iar terenul măsoară 750 metri pătraţi. 

La doar câţiva paşi de Piaţa Romană, pe bulevardul Dacia, o altă casă impresionantă a fost scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane de euro. Imobilul, construit în 1920 pe model demisol, parter, etaj şi mansarda, adaposteste 20 de camere si 10 bai. Suprafata utila a casei este de 1.800 metri patrati, iar cea a terenului este de 1.532 mp. Vila este construita in stil bizantin si este amplasata in apropiere de Gradina Icoanei. 

Cookies