Topul cartierelor din București cu cele mai multe apartamente de vânzare. O nouă aplicație online pentru vânzători

16 dec. 2020
133 Afișari
Topul cartierelor din București cu cele mai multe apartamente de vânzare. O nouă aplicație online pentru vânzători

Militari, Titan şi Berceni sunt cartierele bucureştene cu cele mai multe apartamente scoase la vânzare în ultimele trei luni prin serviciul online InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata cash, conform unui comunicat remis, miercuri.

În perioada menţionată peste 1.500 de proprietari de apartamente din Bucureşti şi-au scos la vânzare imobilul prin serviciul InstaBuy. Dintre acestea, 25% au fost acceptate şi au primit oferte ferme pentru achiziţia lor directă de către Casta, parte din grupul Neogen. Valoarea medie a ofertelor ajunge la aproximativ 73.000 euro.

Dintre cele peste 1.500 de oferte analizate până acum de către Casta, prin serviciul InstaBuy, principalele cartiere de unde s-au înregistrat cererile depuse pe site sunt Militari, Titan şi Berceni, cele mai multe dintre proprietăţile ofertate fiind apartamente cu două camere (42,4%), urmate de apartamentele cu trei camere (35%), cele cu patru camere (12,1%) şi garsoniere (11,5%). Valoarea medie a ofertelor ajunge la 72.992 euro, în linie cu preţurile medii de tranzacţionare raportate în ultimul trimestru în Bucureşti.

Apartamentele, vândute la 3 zile de la solicitarea vânzătorului

„În termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condiţiile în care anunţul este complet, trimitem oferta de achiziţie. Evaluarea o facem intern, remote, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu, cât şi cu ajutorul unui sistem integrat de evaluare a proprietăţilor care analizează atât aspecte care ţin de apartamentul evaluat, cât şi de condiţiile de piaţă şi ofertele similare. Ulterior, informaţiile introduse în anunţ, care au stat la baza emiterii ofertei, sunt verificate în cadrul unei vizite, urmând ca juriştii noştri să efectueze şi o evaluare juridică pentru confirmarea tranzacţiei. Vânzarea efectivă se poate face, în condiţii normale, în 3 zile de la obţinerea acordului juridic. Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea preţului de către client a fost de 10 zile”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.eu.

Pentru a beneficia de soluţia InstaBuy, proprietarii trebuie să solicite o ofertă pe platforma Casta.eu, oferind toate detaliile apartamentului. În cel mult 3 zile, primesc o ofertă fermă, cu plata cash, pentru imobil, simplu şi transparent, şi au garanţia că pot încheia tranzacţia într-un timp foarte scurt (până la 10 zile în cazul imobilelor care nu sunt ipotecate). Proprietarii pot decide în termen de 5 zile de la primire ofertei dacă acceptă sau nu oferta de cumpărare Casta.eu.

Platforma Casta.eu oferă proprietarilor de imobile o gamă completă de servicii, de la postarea anunţurilor de vânzare şi până la vânzarea instant prin serviciul iBuyer, precum şi soluţii pentru cumpărători, printre care brokeraj de credite şi asistenţă la găsirea celei mai bune soluţii de finanţare pentru finalizarea achiziţiei casei lor.

Casta este o platformă integrată de imobiliare care îşi propune să facă procesul de vânzare şi cumpărare a unui apartament cât mai transparent şi rapid pentru toate părţile implicate. Casta.eu face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, care a investit în câteva dintre cele mai de succes platforme din România, printre care şi BestJobs, Avocado.red sau Vivre.

Cookies