ARHIVA B365

Topul băncilor din România în funcţie de dobânzile oferite la conturile de economii şi la depozite

Comparativ, banii dintr-un cont de economii pot fi retraşi oricând fără pierderea dobânzii acumulate până atunci. Practic, conturile de economii reprezintă o variantă mult mai flexibilă de economisire, scrie zf.ro.

„Flexibilitatea şi dobânzile atrăgătoare îi determină pe deponenţi să se orienteze către conturile curente şi de economii pentru că atunci când deschizi un cont de economii, prima dată când pui bani ai o dobândă mai mare, după care începe să fie mai mică. În mediul actual cu dobânzi în scădere cotele de economii sunt foarte atractive pentru această primă dobândă mai ridicată”, a spus analistul economic Dragoş Cabat.

Contul de economii reprezintă cea mai fle­xibilă variantă de economisire întrucât permite depuneri şi retrageri de bani oricând doreşte clientul. Mai mult decât atât, băncile nu taxează clienţii atunci când aceştia îşi retrag banii, însă în unele cazuri pot impune menţinerea unei sume minime în cont.

Volksbank, cu o dobândă de 3,5% pe an, ProCredit (3,1% pe an) şi Intesa Sanpaolo (2,9% pe an) sunt băncile care oferă cele mai mari dobânzi pentru un cont de economii. Dobânzile sunt similare cu cele plătite de multe bănci pentru depozite la termen.

Topul complet al băncilor din România în funcţie de dobânzile oferite la conturile de economii şi la depozite pe zf.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button