ARHIVA B365

Topul țărilor în care pleacă bucureștenii pentru a lucra și posturile preferate

Germania este destinaţia favorită a bucureștenilor, scrie realitatea.net.

Bucureștenii care vor să plece la muncă în străinătate au preferat în luna martie 2013 ofertele de muncă din Germania (21%), Marea Britanie (18%), Franța (9%), Italia (9%) și Grecia (7%), potrivit unui raport al Tjobs.

Numărul aplicărilor la ofertele de muncă din Germania a crescut cu aproape 50% față de luna februarie, datorită măririi numărului și calității ofertelor din această țară. Și alte destinaţii au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: joburile pe vase de croazieră au primit 5% din numărul total de aplicări, iar Danemarca 2,3%.

Aplicanţii pentru joburile din Germania au ales departamentele „Construcții / Amenajări”, cu 22% din totalul aplicărilor, „Agricultură / Silvicultură / Zootehnie”, cu 15% din totalul aplicărilor, și „Construcțiile de mașini”, cu 10% din totalul aplicărilor.

Aplicanții din București s-au orientat în special spre ofertele de muncă din departamentele „Hoteluri-Turism”, „Construcții- Amenajări”, „Agricultură” și „Vase de Croazieră”. Și ofertele altor departamente au fost preferate, dar într-o măsură mai mică: „Îngrijire bătrâni-Asistență socială” a primit 6% din numărul total de aplicări, iar „Personal Medical și Sanitar” 4,5%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button