BAZAR

Top trei alternative la clasicul diamant rotundPeste 70% dintre inele de logodna cu diamante au form

Diamantul taiat sub forma de smarald

Un inel cu diamant taiat sub forma de smarald te duce cu gandul la roialitate si eleganta, datorita formei alungite pe care o are. Cu toate ca acest briliant nu are sclipirea celui in forma rotunda, prin liniile sale lungi tinde sa produca scantei dramatice de lumina. In plus, diamantul in forma de smarald are si un efect estetic – alungeste degetele, fiind ideal pentru persoanele care au degetele mai scurte. Daca ti-ar placea sa porti un inel cu diamant in forma de smarald, tine cont de acest truc care iti va fi de folos in alegerea bijuteriei perfecte: ia in calcul raportul lungime-inaltime al diamantului. Briliantul in forma de smarald ar trebuie sa fie de 1.25-1.5 ori mai lung decat inaltimea. Astfel, diamantul va parea mai mare decat este si va iesi mult mai usor in evidenta. Totodata, este important sa tii cont ca prin briliantul taiat in forma de smarald se vede mult mai bine, spre deosebire de alte forme, de aceea este de preferat sa achizitionezi unul de calitate – atat in ceea ce priveste claritatea, cat si culoarea. 

Diamantele cu forma ovala

Daca vrei sa te apropii cat mai mult de versiunea diamantului clasic, atunci ai putea opta pentru un briliant in forma ovala. Spre deosebire de cel rotund, diamantul cu forma ovala poate parea mult mai mare, chiar daca ambele au aceeasi greutate. In ceea ce priveste imperfectiunile, acestea pot fi observate mult mai greu, in comparatie cu briliantul in forma de smarald. Inainte de a cumpara inelul cu diamant in forma ovala, tine minte ca forma ovala cu raportul lungime-latime mai mica de 1.10 poate fi confundata usor cu cea rotunda. In plus, este de preferat sa eviti diamantele ovale care au efectul de “papion”. Daca ai gasit un astfel de diamant, cel mai probabil a fost taiat prost si, adesea, se vede o umbra inchisa peste partea de sus a pietrei.

 Diamantele cu forma tip “printesa

Cea de-a treia forma care a intrat in topul celor 3 alternative pentru inelul cu diamant rotund este cea tip “printesa” (patrat). Briliantele care au aceasta forma au un aspect elegant si, totodata, modern, datorita liniilor lor curate si drepte. Un diamant taiat in forma “printesa” are o stralucire mai intensa per carat, deoarece pastreaza 80% din forma rotunda a diamantelor originale. Intrucat sunt taiate cu usurinta, diamantele cu forma patrata pot fi mult mai accesibile ca prêt decat cele rotunde, de aceeasi greutate. Datorita acestui lucru, forma “printesa” pentru inelele de logodna este cea mai buna alegere pentru cei care vor sa investeasca mai mult in inelul cumparat, prin alegerea unei bande diferite sau printr-un mix de metale.

Acestea sunt cateva dintre avantajele si dezavantajele pe care le prezinta cele trei forme de diamante care au luat locul clasicului diamant rotund. Daca nu esti inca decis asupra formei potrivite pentru diamantul dorit, Royal Diamonds iti ofera cateva modele de inele de logodna in tendinta pentru cea de-a doua jumatate a anului 2016.   


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button