Top școli din București după Evalurea Națională. Unde s-au luat cele mai multe medii de 10 în Capitală

01 iul. 2021
2615 Afișari
Top școli din București după Evalurea Națională. Unde s-au luat cele mai multe medii de 10 în Capitală

Evaluarea Națională s-a terminat și a apărut deja topul școlilor din București în funcție de mediile de 10 obținute de elevi. Vezi în rândurile de mai jos unde s-au luat cele mai multe medii de 10 în Capitală.

Anul 2021 a avut o recoltă slabă de medii de 10 în București, după ce rezultatele Evaluării Naționale 2021 au fost făcute publice încă de marți pe edu.ro. Totuși, trebuie să ținem cont că în ultim an școlar pandemia și-a lăsat amprenat, școala a fost făcută mai mult online, iar elevii au avut parte de mai multă vacanță și de mai puțin timp pentru studiu intens.

Doar 13 medii de 10 în București la Evaluarea Națională

Astfel, în Capitală au fost înregistrate doar 13 medii de 10. Practic, doar 13 elevi au luat note maxime la probele de română și matematică de la Evaluarea Națională.

Peste 120.000 de elevi care au dat săptămâna trecută Evaluarea Națională. Notele la examenul de capacitate, cum era numit în trecut, au fost afișate pe site-ul evaluarea.edu.ro.

Topul școli din București în funcție de numărul de medii de 10

Doar trei școli din București au avut câte doi elevi de nota 10: Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Grigore Moisil și Școala Gimnazială nr. 97.

De asemenea, mai există câteva unități de învățământ în câte un singur elev a reușit să bifeze nota 10.

Acestea sunt: Şcoala Gimnazială nr. 117. Școala Gimnazială nr. 195, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Școala Gimnazială nr. 79, Liceul Teoretic Sfinții Trei Ierarhi, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și Şcoala Gimnazială Herăstrău.

Situații la limită, dar fără 10 curat

Mai mult, în București mai există și câțiva elevi care au fost la doar două-trei sutimi de media 10.

Astfel, doi elevi care au terminat clasa a VIII-a s-au aflat la doar 3 sutimi de media maximă, unul de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr și unul de la Școala Gimnazială nr. 195. Mai mult, se pare că aceștia, ca și restul elevilor care nemulțumiți de notele obținute, pot depune contestații la Evaluarea Națională 2021 pentru a schimba media notelor de 10 din Capitală.

Un alt elev a bifat media 9.96, iar alți 17 au obținut media 9.95.

Scădere masivă a mediilor de 10 în Capitală

Cu doar 13 medii de 10 obținute la Evaluarea Națională din 2021, Bucureștiul bifează o scădere masivă a mediilor de 10, în comparație cu anul de grație 2020, atunci când au fost vreo 224 de elevi cu note maxime la evaluare. De asemenea, notele de anul acesta sunt mai scăzute și decât mediile de 10 din 2019, atunci când 48 de elevi au reușit să atingă această performanță.

Cookies