Top cartiere din București care au cele mai scumpe apartamente de vânzare. Un metru pătrat ajunge și la 2.710 euro în Capitală

27 iul. 2021
1308 Afișari
Top cartiere din București care au cele mai scumpe apartamente de vânzare. Un metru pătrat ajunge și la 2.710 euro în Capitală
Top cartiere din București care au cele mai scumpe apartamente de vânzare. Un metru pătrat ajunge și la 2.710 euro în Capitală sursa foto: captură ecran

Vezi în rândurile de mai jos care este topul cartierelor din București cu cele mai scumpe apartamente de vânzare din Capitală. Un metru pătrat ajunge și la 2.710 euro în aceste zone.

Există cartiere din București unde prețurile apartamentelor au crescut extrem de mult în ultimul an, chiar dacă a fost pandemie. Mai mult, cererea a crescut și pretențiile s-au schimbat, după cum am mai vorbit și aici cu un agent imobiliar.

Top cartiere privind prețul apartamentelor din București

Astfel, potrivit unei analize recente, se pare că cererea pentru apartamente şi case s-a situat, în ultimele luni, la un nivel mai mare în comparație cu perioada similară din 2020, anul restricțiilor, atunci când a avut loc trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă. Cercetarea a fost făcută de site-ul imobiliare.ro.

Citește și EXCLUSIV. Am întrebat un agent imobiliar care-i treaba cu locuințele în pandemie în București: Cererea s-a schimbat, mulți vor apartamente cu curte și case

Variații uriașe de preț în ultima perioadă în imobiliare

În Bucureşti, din cauza variaţiilor de preţ din ultima perioadă în domeniul imobiliar, mai ales cele din trimestrul trecut, există o anumită inversare de poziții în topul cartierelor din Capitală cu cele mai scumpe apartamente.

Totuși, acesta este format în continuare din aceleaşi zone exclusiviste atât din nordul, cât şi centrul Capitalei, chiar dacă pozițiile, în funcție de preț, s-au inversat.

Și acum, topul mult așteptat

În analiza imobiliare.ro, pe primul loc în top a ajuns zona Herăstrău – Norduluiu. Aici, aproape de parc, preţurile au scăzut în pandemie cu 0,9% și au ajuns până la 2.710 de euro pe metru pătrat.

Acesta este și motivul pentru care a lăsat pe locul doi zona Kiseleff – Aviatorilor care, din cauza unor scăderi mai serioase de prețuri, de 6,6%, a ajuns la o valoare a apartamentelor de până la 2.630 de euro pe metru pătrat util.

Locurile 3, 4, 5 au rămas la fel ca și până acum. Pe trei se situează cartierul Dorobanţi – Floreasca unde surprinzător prețurile au crescut cu 4,5%, până la 2.390 de euro pe metru pătrat, urmat de Aviaţiei, cu o creștere de 1,5%, până la 2.210 euro pe metru pătrat. Locul 5 este bifat de zona Dacia – Eminescu. Aici, pretenţiile proprietarilor au crescut și ele cu 4,4%, până la 2.070 de euro pe metru pătrat util.

Cookies