TOP 5 prăjituri iconice şi clasice din lume – le-ai gustat? (P)

23 aug. 2022
285 Afișari
TOP 5 prăjituri iconice şi clasice din lume - le-ai gustat? (P)
TOP 5 prăjituri iconice și clasice din lume - le-ai gustat? (P)

Cele mai bune prăjituri din lume sunt pentru mulţi prăjiturile copilăriei sau cele pregătite acasă cu drag de către părinţii şi bunici. Însă, tot mai mulţi patiseri aleg să expună la cofetăriile momentului sau într-o cofetărie online, diferite prăjituri exclusiviste apreciate chiar şi de popoarele din afara ţării. Printre ele se număra tortul Pădurea Neagră, un tort bogat în crema cu fructe şi frişcă, baclavaua (renumitele rulouri cu nucă sau fistic) şi Mochi (deserturi moi, tradiţionale japoneze).

Am stat de vorbă cu cei de la Cofetăria Zoomserie şi am aflat care sunt unele din cele mai îndrăgite prăjituri din lume. Aşa că vă prezentăm în cele ce urmează 5 dintre cele mai clasice şi iubite selecţii de prăjituri din întreaga lume şi o vastă inspiraţie de prăjituri pentru diferite ocazii, perfecte pentru nunţi, botezuri, candy bar etc.

Pavlova

Originară din Rusia, pavlova a ajuns astăzi să fie reprodusă în diferite ţări, în diferite moduri. Se poate găsi şi în oferta unor cofetarii cu prăjituri livrate la domiciliu, dar destul de rar. Orice interpretare are un gust absolut senzaţional ce nu poate fi dat uşor uitării. Cea mai populară opţiune este cea în care bezeaua se acompaniază cu fructe proaspete, acesta fiind un adevărat deliciu când pofta se instalează.

Vetkoen

Ceea ce în România seamănă cu mici gogoşi care sunt garnisite sau umplute cu gem, marmeladă, ciocolată sau diferite topping-uri, în reţeta originară din Africa de Sud au la interior coacăze şi stafide. Bineînţeles, acest deşert cunoaşte diferite abordări de-a lungul lumii, fiecare având cel puţin o reţetă favorită care include tradiţionalele gogoşele. Se pot comanda astfel de prăjituri pentru diferite ocazii, mai ales pentru candy-bar-uri, dar într-o formă reinterpretata.

Panettone

Din denumirea acestui deşert se poate ghici cu uşurinţă tara de provenienţă, panettone devenind un produs tot mai popular în special în preajma sărbătorilor când cofetăriile primesc cele mai multe comenzi de prăjituri livrate la domiciliu. Spre deosebire de cozonac, panettone este o abordare mai fină, intens aromată, prevăzut cu bucăţi de ciocolată şi/sau fructe confiate. Aromă deosebită îi este pusă uşor în evidenţă de un pahar de lichior sau o băutură caldă.

Macarons – unele din cele mai comandate prăjituri livrate la domiciliu

Colorate, crocante şi pufoase în acelaşi timp, reţetele de macarons cuceresc atât adulţii, cât şi copiii. Despre ele se spune că ar avea rădăcini regale, dar ele pot fi surprinse în orice cofetărie online şi nu numai. Cu şi fără poate, ele au ajuns să fie printre cele mai bine vândute prăjituri de la ora actuală, la nivel global.

Lava cake

Nimeni n-ar zice că lava cake este o prăjitură care şi-a căpătat popularitatea pe care o are în momentul curent dintr-o simplă eroare a unui bucătar. Ideea de a lăsa tradiţionalul chec în cuptor mai puţin timp decât este necesar coacerii, s-a transformat într-un adevărat succes. Această reţetă a fost îmbunătăţită treptat astfel încât toţi clienţii ai marilor restaurante şi cofetarii să poată beneficia de o prăjitură fină, cu un mijloc cremos şi apetisant.

Unele din aceste prăjituri, precum şi alte variante dulci, cremoase, cu un aspect sofisticat, pot fi comandate azi la o cofetărie online şi primite direct la uşă, pentru a linişti patima oricăror pofticioşi.

Cookies