FIT CITY

Top 5 motive pentru a alege o asigurare privată de sănătate în locul unui abonament de sănătate

Atât asigurările private de sănătate, cât şi abonamentele la clinicile private se număra printre principalele opțiuni pentru care angajaţii ar opta la locul de muncă, dar și înafara lui (pentru familie, călătorii). Dat fiind faptul că abonamentele de sănătate s-au dezvoltat pe baza medicinei muncii și obișnuiau să fie obligatorii, sunt, de regulă, opțiunea către care majoritatea românilor se îndreaptă, fără să știe cu exactitate care sunt diferențele dintre cele două. Iată 5 motive pentru care o asigurare de sănătate privata este o soluție medicală completă.

1. Acces la tratamente premium la standarde internaționale. Persoanele care optează pentru o asigurare medicală internațională au posibilitatea de a alege centrul unde doresc să urmeze tratamentul. Spre exemplu, prin noile polițe MediHelp Internațional, asigurații români au acces la peste 425.000 de clinici medicale din întreaga lume.

2. O gamă mai largă de servicii medicale și tratamente care nu sunt încă disponibile în România. Cu un abonament de sănătate, un pacient beneficiază doar de anumite servicii medicale în anumite clinici partenere. O asigurare de sănătate cuprinde intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată, tratament dentar, precum și tratament pentru cancer și chiar transplant de organe, inclusiv transplant de măduvă osoasă.

3. Accesul la a doua opinie medicală în străinătate. O asigurare medicală acoperă totodată și serviciile de second opinion. În cazul în care un pacient este nesigur pe planul de tratament primit sau doresc să aibe acces la toate informațiile despre cazul său, poate alege să consulte părerea unui alt specialist, condiția fiind ca medicul respectiv să facă parte din lanțul de parteneri.

4. Cheltuielile presupuse de încheierea unei asigurări pot fi deduse în limita a 400 de euro. Conform noului Codului Fiscal în vigoare, încheierea de asigurări private de sănătate pentru angajații companiilor le aduce angajatorilor o deductibilitate de 400 euro pe an/persoană, comparativ cu 250 de euro, acordată anterior.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button