TOP 5 mituri despre Egiptul Antic – Tu pe care le credeai a fi adevărate?

20 oct. 2020
8 Afișari
TOP 5 mituri despre Egiptul Antic - Tu pe care le credeai a fi adevărate?

Plin de evenimente istorice cu un impact la nivel mondial și cuprins de mistere, Egiptul Antic este un subiect complex. Credințele poporului asupra vieții și morții, asupra naturii și evoluției au condus la numeroase mituri și povești parcă desprinse din cărți și povești fantastice.

În trecut, indiferent de ce colț de lume vorbim, realitatea era analizată mai mult pe baza credințelor și mai puțin pe dovezile științifice. Acest lucru a dus la crearea unor explicații fanteziste. Farmecul Egiptului Antic provine din foarte multe surse, iar dacă vrei să descoperi o parte dintre ele având parte și de câștiguri, joacă Book of Ra Deluxe online. Pe lângă aventură, vei găsi comori ascunse printre sarcofage, scarabei și dune de nisip, alături de ghidul tău personal.

Dacă înainte de călătoria ta virtuală vrei să afli câteva mituri despre Egiptul Antic, în continuare vei afla atât despre pasiunea egiptenilor pentru jocurile de masă, cât și despre opinia asupra egalității dintre sexe, credințele poporului despre viața extraterestră și multe altele!

TOP 5 mituri despre Egiptul Antic

Egiptenii antici aveau o pasiune pentru jocurile de masă

Este un fapt cunoscut că jocurile de noroc sunt practicate încă din Antichitate, vreme când fiecare popor avea o proprie versiune a acestora. Desigur, conceptul de gambling și regulile aferente au apărut și s-au dezvoltat de-a lungul timpului, fiind mereu făcute modificări și reglementări. Cu toate acestea, egiptenii din antichitate alegeau să se distreze cu jocuri de masă indiferent de clasa lor socială. Senet este unul dintre cele mai cunoscute, mai ales pentru că a fost preferatul faraonului Tutankhamun care are un exemplar al jocului în camera să mortuară.

Misterul frumuseții Cleopatrei

Cleopatra este unul dintre cele mai cunoscute personaje din Egiptul Antic, în mod special pentru frumusețea sa. Deși aspectul fizic este cel care a făcut-o inițial faimoasă pe vremea sa, în prezent trăsăturile sale, așa cum au fost surprinse pe monezi, de exemplu, nu ar corespunde cu standardele moderne. În imaginile făcute de artiștii vremii sale ea are o fizionomie ușor masculină, având maxilarul foarte bine sculptat și nasul destul de mare. Unele păreri spun că frumusețea sa era hipnotizantă, însă să fi fost vorba de aspectul fizic, ori de șarmul și feminitatea sa? Indiferent care este răspunsul, gândirea sa analitică, puterea de conducere și iubirea față de popor au păstrat-o vie pe Cleopatra în istoria modernă.

Egiptenii și extratereștrii

Datorită realizărilor arhitecturale și tehnice impresionante și mult avansate vremii, au apărut multe teorii conform cărora egiptenii antici au luat contact cu forme de viață extraterestră. Această idee este “susținută” și prin anumite desene (hieroglife). Deși oamenii de știință exclud pe de o parte această teorie, ei recunosc că, cel puțin piramidele, au o arhitectură care nu ar putea să fie realizată de oameni cu tehnologia din acea vreme. Așadar, pe această temă vor apărea mereu noi speculații, răspunsul fiind știut doar de egiptenii antici.

Egalitatea dintre femei și bărbați

Credințele poporului din Egiptul Antic s-au resimțit inclusiv în clasa politică și socială. Respectul pentru femei se poate observa în multe aspecte. Spre exemplu, doamnele aveau drepturi și posibilitatea de a divorța, de a-și negocia înțelegerile prenupțiale, de a se recăsători, având totodată independență legală și financiară. Întreaga situație este complet diferită în Grecia Antică unde femeile aparțineau soților sau taților și nu aveau o putere decisivă.

Deși femeile aveau în majoritatea cazurilor îndatoriri casnice, ele nu erau obligate să le facă. Remunerațiile și drepturile erau egale, bazate pe respect și toleranță.

Cine a construit cu adevărat piramidele?

Printre cai care exclud posibilitatea ca extratereștrii să fi făcut piramidele, sunt persoane care cred că piramidele au fost făcute de sclavii din Egiptul Antic. Cu toate acestea, descoperirile arheologice au creat ipoteza că persoane specializate, constructori, să fi lucrat la acest tip de arhitectură atât de unic. Probabil că nu se va afla cine a cărat toate blocurile de piatră, însă, se poate accepta ideea că niște profesioniști au ajutat la ridicarea piramidelor și că nu au fost făcute (doar) de sclavi.

Egiptul Antic este unul dintre locurile străvechi care a îngropat secrete și mistere, având o istorie complexă, plină de iubiri și dușmănii, ofrande, misticism și dorințe de răzbunare. O parte dintre miturile care au apărut de-a lungul veacurilor probabil nu vor fi explicate niciodată. Ceea ce putem face este să ne delectăm cu poveștile frumoase ale unei civilizații bogate în istorisiri și credințe diverse, fascinante.

Cookies