Top 5 cele mai înfricoșătoare crime neelucidate din București

de:
03 sept. 2013
312 Afișari
Top 5 cele mai înfricoșătoare crime neelucidate din București

Trei prostituate ucise, abandonate lângă Bucureşti

În urmă cu 19 ani, adică la începutul lunii septembrie 1994, poliţia maghiară înregistra un dosar cu autor necunoscut în care erau implicate două grupuri rivale de traficanţi de carne vie. În după-amiaza de 3 septembrie 1994, grupul Korol-Potehin-Sucenko a fost atacat cu arme automate de foc, în Budapesta, de banda rivală, condusă de temutul Stekura Anatolij Pavlovici, zis “Tolik”. În urma atacului armat, doi membri ai clanului Korol au decedat. 

În seara zilei de 10 septembrie 1994, pe malul Lacului Străuleşti, un pescar a găsit cadavrele a trei femei cu identitate necunoscută, care aveau mai multe leziuni pe tot corpul.

S-a descoperit o legătură între aceste trei cadavre și dosarul din Budapesta. Fetele găsite ucise la Bucureşti fuseseră mai întâi torturate la Budapesta, după ce fuseseră răpite de la banda lui Korol de oamenii lui Tolik. Acestuia din urmă îi fuseseră predate fetele. Nu se ştie cum au ajuns fetele în București.

Cert este că, pentru a scăpa de ele, interlopii le-au transportat în România şi le-au executat la Străuleşti. Cele trei victime, Ianina Malikova, (20 de ani), Alexandra Kondratenko (20 de ani) şi Alla Iurievna Potapova (17 ani) au fost ucise în România de rakeţii ucraineni, conform omoruri.wordpress.com.

Casa groazei din strada Miniș: cum să măcelărești o familie

Incredibila dramă a familiei Vasiliu începe în noaptea de 15-16 iunie 1997, când cei patru fraţi Vasiliu (trei băieţi şi o fată), împreună cu mai mulţi prieteni şi vecini, s-au reunit la mama lor pentru a sărbători ziua lui Dorin şi pentru a discuta vânzarea casei (o ofertă extrem de tentantă – 108 milioane de lei). La împărţirea ”pe hârtie” a banilor pe care încă nu-i luaseră, au ieşit şi ceva scântei între fraţi (Nicu şi Petrică, mai ales), dar cam asta a fost totul. În jurul orei 23.00, musafirii au plecat ca să prindă metroul. În casă au rămas mama şi doi dintre copii: Dorin şi Petrică. Ultimul a ieşit ca să mai cumpere ceva de băut.

Două zile mai târziu, fratele cel mare, Nicu, s-a întors acasă, unde a găsit o scenă desprinsă din filmele horror. Cadavrele celor doi fraţi şi ai mamei sale erau ciopârţite cu satârul şi cu un cuţit.

Apa curgea la robinete, iar prin casă era aruncată sodă caustică. Mama era întinsă pe pat, cu faţa desfigurată de satâr. Corpul lui Petre a fost atât de dur lovit, încât fratele său nu l-a recunoscut. Abia după ce a fost amprentat şi-au dat seama cine este. Iniţial, Nicu a fost primul supect. Apoi ancheta procurorilor s-a mutat către amicii lui Petre: boschetari sau foşti colegi din puşcărie, cărora le-ar fi povestit că urmează să vândă apartamentul. Astfel, mobilul crimei ar fi fost banii, scrie omoruri.wordpress.com.

Copil de 12 ani, violat și ucis cu cruzime

În 2004, un băiat de 12 ani a fost găsit mort  într-o pădure din Snagov, la Ciolpani, după ce fusese violat. Este vorba despre Ion Gabriel Dragomirescu, un copil din București. El avea răni la mâini şi în zona capului, o mână ruptă, fisuri anale, medicii legişti stabilind ulterior că a murit strangulat. 

Deşi multe probe au fost distruse până la sosirea anchetatorilor la faţa locului, ei au stabilit că băiatul fusese ucis în altă parte. Mai mult, au obţinut o probă ADN despre care se presupune că îi aparţine autorului crimei. Acest lucru nu i-a ajutat, însă, la rezolvarea cazului, deşi au avut peste 200 de suspecţi şi au audiat peste 1.000 de persoane în dosar. După nouă ani de cercetări, nu se știe cine a fost criminalul care l-a ucis și violat pe Ion Gabriel Dragomirescu.

În 2004, Ion Gabriel Dragomirescu era elev în clasa a patra la Şcoala „Mihai Eminescu“ din Bucureşti şi locuia împreună cu tatăl său şi concubina acestuia, dar şi cu sora mai mare, elevă în clasa a cincea.

Crima a dus – în premieră pentru țara noastra – la înființarea unei baze de amprente genetice ale infractorilor.
 
Lucica, prostituata ucisă lângă Spitalul Colțea
 
Lucica Grosu, o prostituată de lux care trafica heroină din Franţa, a fost înjunghiată de mai multe ori în zona inimii cu un cuţit cu lama de 15 centimetri, acum 15 ani. Criminalul nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi cu toate că poliţiştii întocmiseră la acea vreme un cerc de suspecţi destul de restrâns, scrie Adevărul de Seară.
 
Lucica a primit porecla „Franțuzoaica” pentru că în 1992 a fost pentru câteva luni în Franţa împreună cu prietenul ei, Embrah Emrullah, un traficant de droguri de origine turcă. Cei doi concubini s-au mutat împreună în apartamentul femeii de pe strada General Ion Florescu, din spatele Spitalului Colţea. Ei au continuat să se ocupe de heroină şi au început să racoleze fete de 14-15 ani, pe care le băgau la prostituţie. Afacerile le-au mers ca pe roate până în mai 1996, când liniştea aparentă a celor doi a fost perturbată de arestarea lui Emrullah pentru deţinere de armament. 
 
Lucica a apelat la o cunoştinţă, pe nume Angela, căreia i-a dat bijuterii în valoare de câteva mii de dolari după ce aceasta din urmă i-a spus că are pile la Parchet şi poate să-l scape pe turc fără probleme. Angela, însă, a păcălit-o: i-a luat bijuteriile fără să o ajute în vreun fel. 
 
Prostituata a apelat atunci la Radu Gheorghe, zis Gicuţă, unul dintre cei mai cunoscuţi spărgători de apartamente din acea perioadă, pe care-l cunoştea doar de câteva luni. Gicuţă s-a şi mutat în apartamentul Lucicăi ajutând-o pe aceasta să-şi găsească clienţi.
 
În seara zilei de 29 iunie, în jurul orei 22.00, au avut o ceartă teribilă în apartamentul „Franţuzoaicei“. Gicuță a plecat din apartament și, timp de două zile, spărgătorul de locuinţe nu s-a întors acasă având treabă prin alte locuri din oraş.
 
La 2 iulie, în jurul orei 16.00, s-a întors în apartamentul din spatele Spitalului Colţea unde a găsit uşa descuiată şi pe femeie pe hol, într-o baltă de sânge, după cum le-a povestit el anchetatorilor. Bărbatul s-a speriat şi a părăsit  imediat locuinţa, mergând la surorile lui. Nu s-au găsit probe clare pentru ca acesta să poată fi incriminat. 

Interlopii Puiu Tănase și Nicu Pământ, asasinați în stil mafiot în Giulești
 
Doi infractori au fost împuşcaţi şi îngropaţi la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi pe 20 mai 1999. Niculae Moise, zis Pământ (37 de ani) şi Nicolae Tănase, zis Puiu (33 de ani), au fost găsiţi de câinele unui cioban o lună mai tarziu. Se pare că cei doi şi-au găsit sfârşitul din cauză că au turnat la poliţie.
 
Ambele victime erau împuşcate în cap, semn al unui asasinat în stil mafiot. Traiectoria gloanţelor calibru 9 a fost de sus în jos, de parcă ei s-ar fi aflat în genunchi când li s-a pus ţeava pistolului în ceafă. 
 
Ipoteza anchetatorilor a fost că Tănase și Pământ ar fi turnat la Poliție, iar mai marii lumii interlope de atunci, Gemenii, ar fi aflat, iar turnătorii au fost pedepsiți exemplar. Gemenii – Alexandru, Marian, Petre și Gheorghe- erau cunoscuți prin acțiuni extrem de violente, conform jurnalul.ro.
 
În ziua de 20 mai 1999, Niculae Moise și Niculae Tănase s-au întâlnit pentru rezolvarea unor probleme de afaceri. Cei doi și-au contactat soțiile de pe telefoanele mobile, spunându-le că vor veni acasă seara târziu. Pentru că nu au ajuns la domicilii, familiile au reclamat disparițiile la poliție. 

Activitatea de cercetare a cuprins inventarierea listei cu apeluri telefonice ale victimelor. Persoanele contactate de cei doi în seara zilei de 20 mai au fost audiate, însă nu au putut da informații relevante. 

Pistele au dus, mai apoi, către interlopii basarabeni, aflați în strâns contact cu mafia țigănească. Anchetatorii l-au avut în vedere pe raketul Arcadie Bozari, implicat în două crime: asupra lui Ion Savu și a lui Petru Sârbu, precum și în tâlhării.  Cazul nu a fost elucidat.

Cookies