Top 4 escape rooms din București

02 nov. 2021
2161 Afișari
Top 4 escape rooms din București
Vreau beculețele de Crăciun înapoi

Dacă v-ați plictisit de ieșiri clasice, dacă nu mai aveți nicio idee, dacă vreți ceva nou, în București au apărut în ultimii ani câteva escape rooms destul de interesante. Unele sunt cam prăfuite și obosite, lipsite de imaginație și triste, așa. Din păcate n-am fost încă la escape-uri în străinătate, că au început să ne placă odată cu pandemia, așa că nu am termen de comparație. 

Dar, cum tot urmează iarna și cine știe cât vor mai fi închise toate cele, vă las o selecție de escape rooms #togo. Atenție, escape rooms nu prea merg la copii sub 10 ani, e destul de întuneric, unele chestii sunt greu de rezolvat, trebuie și atenție și răbdare. Durează cam o oră cele mai multe.

Escape room no. 1: Inside Rooms

Prima opțiune, mai ales dacă mergeți, cum ziceam mai sus, și cu copii, este InsideRooms pentru că au (aici se aud trompete cântând) CAMERA HARRY POTTER. E foarte simpatic și realist făcută, nu are multe efecte speciale, dar la ce ne trebuie efecte speciale atunci când vorbim despre Hogwarts și poțiuni și vrăji. Povestea începe odată cu întoarcerea lui Harry în al doilea an la școală, deși el ignoră avertismentele care îi spun că nu ar trebui să meargă din nou acolo. Se aud mesajele prin pereții școlii, care anunță că a fost deschisă Camera Secretelor și că monstrul e acum liber. De aici încolo începe distracția. E rezolvabil de către copii de 10-12 ani fără prea mari probleme și, mai mult, e una dintre puținele camere unde au voie singuri. Tot la Inside Rooms mai au 2 camere, X mutants, tehnologizată bine, foarte interesantă, și asta ne-a plăcut mult și Cabine in the Woods. 

Top 4 escape rooms din București
Top 4 escape rooms din București: Insider Rooms. Foto: Insiderooms.ro

The Codex – camera cu vampiri și alte povestiri

Pe locul 1 în preferințele mele a urcat vertiginos The Codex.  E undeva pe la Hala Traian, oarecum vizavi de biserică. Am fost în Camera Not Another Vampire Story, nu o să vă dau prea multe spoilere, dar a avut cele mai simpatice features pe care le-am văzut până acum. În linii mari, povestea e despre vampiri, dar nu numai, despre vampiri în zilele noastre, are și niște matematică și niște muzică și niste jocuri de noroc, foarte bine făcută, repet. Au mai multe camere acolo, ceea ce e o veste bună, iarna e lungă, week-endurile la fel, eu abia aștept să mergem la Secret Society. 

Top 4 escape rooms din București
Top 4 escape rooms din București: The Codex

The Void, o idee ff mișto

Mai e drăguț la The Void, pe Pitar Moș. Am fost la altă cameră, dar mi se pare mișto și asta, ca idee, Madhouse:  David este prizonierul propriei sale minți. Evenimentele nefaste ale copilăriei sale i-au răpit fericirea de a trăi, singura opțiune salvatoare fiind internarea într-un spital psihiatric. Internează-te la Madhouse și încearcă să-l pui pe David față-n față cu cele mai traumatizante momente ale vieții sale! Salvarea stă în mintea ta!

Top 4 escape rooms din București
Top 4 escape rooms din București – The Void

Indiana Jones din Panduri

Escape Room Indiana Jones, în Panduri ne-a mai plăcut. Am fost cândva pe la începutul anului, locul în sine a fost un pic bizar ca și experiență, dar camera a meritat. Durează 75 de minute, deci ceva mai mult decât celelalte, dar e rezolvabilă în ceva mai puțin dacă ești atent. 

Top 4 escape rooms din București
Top 4 escape rooms din București – Indiana Jones

Era pe vremuri și un escape room outdoor tot pe la Hala Traian, nu mai știu exact. Interesant ca idee, dar ușor rudimentar ca și realizare. Poate s-a mai schimbat între timp, dacă vreți să îi dați o șansă. 

Oricum, ca să mă întorc de unde am plecat, dacă v-ați plictisi de Activity și alte jocuri de societate, un escape room e ce trebuie.  Sunt bune și de zile de naștere, vedeți pe site-urile lor, că sunt diverse condiții de organizare, diferă de la unii la alții, dar nu e complicat. Și mă bucur mult că sunt și la noi unele cum trebuie. Dacă aveți recomandări, le aștept și o să fiu și recunoscătoare.

Nota B365.ro: Marie ne face cadou cele mai tari scurtături prin București (și nu numai). Mulțumim, Maria!

Cookies