Top 3 cărți psihologice pe care ar trebui să le citească orice terapeut (P)

01 nov. 2021
806 Afișari
Top 3 cărți psihologice pe care ar trebui să le citească orice terapeut (P)
Top 3 cărți psihologice pe care ar trebui să le citească orice terapeut (P)

Ideea de a cere ajutorul unui psihoterapeut încă nu este una în totalitate acceptată de majoritatea societății. Încă există idei preconcepute și teama de prejudecată, așa că mulți aleg să se autoeduce și apelează la lectura din cărți psihologice. Astfel, devin din ce în ce mai familiarizați cu termenii din psihoterapie și cu strategiile folosite de psihoterapeuți.

Ceea ce nu e rău deloc, dimpotrivă! Cărțile de acest tip au câștigat în popularitate, iar subiectele abordate sunt actuale și de mare interes pentru toți cititorii. Bookzone.ro are o gamă variată de carti psihologice, de la romane la cărți de specialitate, care pot fi citite ca o simplă lectură sau aprofundate, cu foaia și pixul în mână.

Top 3 cărți psihologice, ”furate” din biblioteca psihoterapeuților

Dacă ești un iubitor de cărți psihologice, Bookzone îți dezvăluie trei titluri care ar trebui să nu lipsească din colecția niciunui psihoterapeut și care te vor cuceri și pe tine, cu siguranță:

1. Pacienta tacuta – Alex Michaelides  – este un thriller psihologic, care dincolo de acțiunea propriu-zisă, aduce în prim-plan multe aspecte de interes pentru psihoterapeuți, precum: relația terapeutică, transferul terapeutic, contratransferul, relația cu părinții, impactul traumelor din copilărie, încălcarea codului deontologic profesional s.a.m.d. Fără îndoială, este o carte ce merită recitită, căci la prima lectură nu ai cum să nu te lași furat de acțiune.

Cartea este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

2. Când corpul spune NU. Costul ascuns al stresului – Gabor Mate – este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice.

Autorul a strâns în paginile acestei cărți poveștile propriilor pacienți, pe care le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Cartea lui Gabor Mate este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune metode prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre. Este o carte scrisă pe înțelesul tuturor, fie că ești specialist în domeniu sau simplu iubitor de cărți psihologice.

3. O chestiune de viață și de moarte – Irvin Yalom și Marilyn Yalom – este o carte scrisă cu o sinceritate și un curaj uluitoare, prin care Yalom ne împărtășește cea mai dificilă experiență din viața sa: pierderea soției sale, statornica sa tovarășă de viață încă din adolescență. Parteneri până la sfârșit, până și în scrierea împreună a acestei cărți, cei doi ne comunică un portret trainic al doliului – teroarea, durerea, negarea și acceptarea reticentă.

Dar ceea ce ne rămâne este mult mai mult decât o poveste profundă despre pierderea durabilă – este o poveste de neuitat, dureroasă și frumoasă despre iubirea care dăinuie. O lecție uluitoare despre pierdere persoanei iubite și a celui mai bun prieten.

Libraria online Bookzone.ro are o gamă complexă de cărți psihologice și nu numai. Intră pe site, consultă oferta completă și alege ceea ce se potrivește cel mai bine stării tale de spirit și nevoii tale din acest moment. Cărțile bune sunt pentru suflet și ele nu doar că se citesc, ci se recitesc. De multe ori, cu pixul și foaia în mână, cu însemnări și adnotări. Alteori, ele doar se simt. Cărțile sunt dincolo de pagini și lasă urme atât în minte, cât și în suflet. Așa că nu ezita și comandă-ți cartea de care sufletul tău are nevoie acum.

Cookies