Top 10 țări ale planetei care joacă la cazino (P)

17 apr. 2023
339 afișări
Top 10 țări ale planetei care joacă la cazino (P)
Sursă foto: Top 10 țări ale planetei care joacă la cazino

Există pasionați de jocuri de noroc peste tot în lume, iar în continuare ne vom îndrepta atenția către cifrele industriei de gambling din țările care joacă cel mai mult la cazino. De precizat faptul că România nu este în Top 10, nefiind nici măcar pe aproape de un astfel de top.

Vorbind de industria de gambling, ne referim la toate jocurile de noroc reglementate de state, fie că e vorba de pariuri sportive, poker, jocuri de pacanele sau jocuri de cazino precum ruletă sau blackjack.

Potrivit un raport recent, în anul 2021 industria de gambling la nivel mondial a fost evaluată la peste 221 miliarde de dolari, iar în mediul online se așteaptă să fie depășită cifra de 115 miliarde de dolari până la finalul acestui deceniu.

Top 10 țări care joacă la cazino și pariuri

Așa cum spuneam și în introducere, România nu se află în acest top și este departe de a ajunge prea curând într-un astfel de top, acest lucru datorându-se și faptului că populația țării noastre nu poate fi comparată cu a altor țări care „domină” clasamentul în industria de gambling. Totuși România se laudă cu una dintre cele mai impresionante clădiri destinate activității de cazino din Europa.

10. Coreea de Sud

Cu o populație de peste 51 de milioane de locuitori, Coreea de Sud este una dintre principalele țări ale planetei când vine vorba de gambling. De altfel, asiaticii sunt recunoscuți pentru înclinațiile către jocuri de noroc.

Piață de gambling din Coreea de Sud este evaluată la 11 miliarde de dolari și include jocuri de cazino, loterii, bingo, poker și pariuri sportive. De altfel, Coreea de Sud rămâne și o atracție de top pentru pasionații de jocuri de noroc.

9. Franța

Una dintre cele mai mari țări din Europa, Franța, ocupă locul nouă în acest top, industria de gambling fiind evaluată la peste 13 miliarde de dolari anual. Francezii au peste 300 de cazinouri licențiate în țară lor, acest lucru făcând că Franța să fie una dintre cele mai importante nume din industria de gambling la nivel mondial.

8. Canada

Canada se laudă cu o populație de 38 de milioane de oameni, însă acest lucru nu o împiedică să ocupe locul opt în acest top, în față unor țări cu populații mult mai mari. De precizat faptul că jucătorii din Canada au o înclinație specifică asupra jocurilor precum Hochei pe Gheață sau Fotbal American când vine vorba de pariuri sportive.

Piața de gambling din Canada este evaluată la peste 14 miliarde de dolari anual.

7. Germania

Germania a introdus recent câteva restricții industriei de gambling, însă chiar și așa, țara cu o populație de 83 de milioane de oameni se află pe locul șapte în acest top. În cazinourile tradiționale cele mai jucate sunt jocurile de poker, precum Texas Hold’em sau Omaha.

Industria din Germania generează anual peste 16 miliarde de dolari.

6. Australia

Australia a cunoscut o creștere impresionantă în ultimii ani când vine vorba de industria de gambling, iar recent au fost introduse anumite restricții operatorilor. Jocurile de poker și cele de tip pacanele (sloturi), unde jucătorii pot primi rotiri gratuite, sunt cele mai populare jocuri printre pasionații de gambling din Australia.

Piața jocurilor de noroc din Australia se ridică la peste 18 miliarde de dolari.

5. Marea Britanie

Deși probabil mulți s-ar fi gândit la Marea Britanie că ar conduce în acest clasament, ei bine, insularii sunt pe poziția a cincea într-un astfel de top. Cu o populație de peste 69 de milioane de oameni, industria a explodat odată cu pandemia, lucru valabil pentru mai toate țările, nu doar pentru britanici.

Industria de gambling din Marea Britanie a depășit 19 miliarde de dolari anual.

4. Italia

Italia se numără printre cele câteva țări din Europa care au pus restricții reclamelor la jocuri de noroc pe TV, însă chiar și așa, o țară că Italia, cu peste 58 de milioane de oameni nu putea lipsi dintr-un astfel de top, mai ales dacă ne gândim la înclinația acestora către fotbal în special.

Jocurile de noroc din Italia generează anual peste 20 miliarde de dolari.

3. Japonia

Japonezii sunt printre cei mai înfocați gambleri de pe planetă în momentul de față, iar cu o populație de 126 milioane de oameni, aceștia se bucură de experiențe la cazino atât în mediul online, cât și în cazinourile tradiționale.

Piață de gambling din Țară Soarelui Răsare este evaluată la 50 miliarde de dolari.

2. China

Se presupune că jocurile de noroc au apărut acum mii de ani în China, astfel că era de așteptat că o țară că această să fie prezentă în topul nostru. De altfel, China are și o populație de 1.4 miliarde de oameni, nefiindu-i prea dificil să intre într-un astfel de clasament.

Piața jocurilor de noroc din China este evaluată la peste 70 miliarde de dolari.

1. Statele Unite ale Americii

În ultimii ani tot mai multe State au legalizat din nou gambling-ul online, astfel că și piata din SUA a crescut de la an la an. Având și o populație de peste 333 milioane de oameni, americanii sunt înfocați și când vine vorba de gambling, Las Vegas fiind de asemenea cel mai cunoscut loc de pe planetă destinat jocurilor de noroc.

Americanii au o industrie de gambling evaluată la 119 miliarde de dolari.

Cookies