ÎN BUCUREȘTI

TOP 10 cele mai înalte clădiri din București. Galerie FOTO

În top 10 cele mai înalte clădiri din București regăsim: Sky Tower, parte a complexului Floreasca City Center, cea mai înaltă clădire din România la ora actuală. Pe locul al doilea este Catedrala Mântuirii Neamului, iar Global Tower se află pe locul al treilea.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. B365.ro vă prezintă detalii și galerie foto cu cele mai înalte clădiri din Capitală.

TOP 10 cele mai înalte clădiri din București

10. Palatul Parlamentului. Este situat pe Strada Izvor, București. Are o înălțime de 84 de metri, 12 etaje și a fost construit în anul 1997.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

9. Orhideea Towers. Se află pe Șoseaua Orhideelor, București. Are o înălțime de 85 de metri, 17 etaje și a fost construit în anul 2018.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Orhideea Towers
Orhideea Towers

8. Hotel Intercontinental. Se află pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, București. Are o înălțime de 90 de metri, 25 de etaje și a fost construit în anul 1971.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Hotel Intercontinental
Hotel Intercontinental

7. Asmita Gardens. Se află pe Splaiul Unirii, București. Are o înălțime de 91 de metri, 25 de etaje și a fost construit în 2010.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Asmita Gardens
Asmita Gardens. Sursă foto: https://www.asmitagardens.ro/

6. Casa Presei Libere. Localizată în zona Piața Presei Libere. Are o înălțime de 104 metri, 14 etaje și a fost construită în anul 1956.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Casa Presei Libere
Casa Presei Libere

5. Tower Center International. Se află pe Bulevardul Ion Mihalache. Are o înălțime de 106,3 metri, 26 de etaje și a fost construit în anul 2007.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Tower Center International
Tower Center International. Sursă foto: https://ro.wikipedia.org/

4. Ana Tower. Se află pe Bulevardul Poligrafiei, București. Are o înălțime de 110 metri, 25 de etaje și a fost construită în anul 2020.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Ana Tower
Ana Tower. Sursă foto: https://anatower.ro/

3. Globalworth Tower. Se află pe Barbu Văcărescu din Capitală. Are o înălțime de 120 de metri, 26 de etaje și a fost construit în anul 2016. Globalworth Tower, cunoscut anterior ca este o clădire de birouri de clasă A situată în zona de nord a Bucureștiului.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Globalworth Tower
Globalworth Tower. Sursă foto: https://www.globalworth.com/

2. Catedrala Mântuirii Neamului. Este localizată pe Calea 13 Septembrie. Are o înălțime de 120 de metri, va avea tot atâta lungime. Se estimează că măreața Catedrală a Mântuirii Neamului va fi terminată în anul 2024. A fost proiectată să dăinuie peste 500 de ani și să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter. Va avea și săli polivalente, apartamente de protocol pentru preoți, heliport și adăpost antiatomic.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului

1. Sky Tower. Se află pe Strada Barbu Văcărescu din București. Are o înălțime de 137 de metri, 37 de etaje și a fost construit în anul 2012. Sky Tower București este cea mai înaltă clădire din România, și noul sediu social al Raiffeisen Bank. Mai multe informații gasiți pe site-ul Sky Tower.

Top 10 cele mai înalte clădiri din București. SkyTower
SkyTower – cea mai înaltă clădire din România. Sursă foto: https://www.skytower.ro/

Nota B365.ro: Am tot strâns informații interesante și puțin știute despre clădiri din București. Cu siguranță ți-ar plăcea muuult de tot și:


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button