Care sunt cele mai ciudate lucruri uitate pe Aeroportul Otopeni

de:
09 sept. 2013
1 Afișari
Care sunt cele mai ciudate lucruri uitate pe Aeroportul Otopeni

TOPUL celor mai ciudate lucruri uitate pe Aeroportul Otopeni

Acordeon

Masă de călcat

Colivie pentru papagal

Cărucior… cu tot cu copil

La Aeroportul Otopeni se pierd foarte multe cărucioare. Dar de curând a fost lăsat acolo un cărucior… cu tot cu copil. Mama nu avea documentația necesară trecerii frontierei și a lăsat copilul în cărucior, în aeroport, până la venirea unui unchi care l-a luat. Femeia a rugat un agent de securitate să fie cu un ochi pe copil până vine o rudă să-l ia.

Sifon

Chitară cu o sticlă de vin. Precizare: sticla de vin era goală

Laptopuri, tablete, telefoane

Huse de costum

Trolere goale

Vioară

Biciclete

Haltere

Sume de bani substanțiale

Cea mai mare sumă din ultimul timp a fost de 2000 lei, care aparținea unui cetățean francez. Cu suma de bani a fost găsită și o carte de vizită a francezului, care a fost contactat pentru a-și lua banii.

Bunuri comune abandonate sau pierdute – obiecte personale, trolere etc. – sunt duse într-un depozitiv al Poliției de Frontieră. Oamenii pot să și le recupereze timp de un an de zile. După un an, bunurile intră în proprietatea statului. „Dacă timp de un an proprietarul nu a venit să-și revendice bunul, se întrunește o comisie de preluare sau distrugere, formată din reprezentați ai Poliției de Frontieră, Ministerul Mediului, Protecția Consumatorului și Ministerul Finanțelor. Acolo se vor selecta bunurile care urmează a fi valorificate – în general, Ministerul Finanțelor face această selecție – iar restul se predau la gunoi. Vine Romprestul și le duce la distrus cu mașina de gunoi”, a declarat comisarul Șerban Tiberiu. Marfa perisabilă este distrusă pe loc.

În cazul în care se găsește o geantă, aceasta este scanată în prealabil de către Serviciul Român de Informații. Abia după ce este clasată ca „inofensiv”, este controlată de Poliția de Frontieră și se face inventarul lucrurilor găsite, pentru a se întocmi un proces verbal de primire. 

Banii  și bijuteriile se predau în termen de 48 de ore. „Pentru bijuterii se face o programare la Trezoreria București, unde se verifică dacă sunt din metal prețios sau nu. Ce e din metal prețios este reținut de către Trezorerie, iar persoanele care vor să le recupereze trebuie să se adrese juridicului de la Trezorerie. Banii se predau : leii la contabilitate, valuta la BCR Lipscani. Actele sunt trimite la organul emitent și pot fi recuperate de acolo.

Comisarul Șerban Tiberiu a precizat că sunt foarte multe persoane care își abandonează lucrurile pentru că acestea depășesc greutatea admisă la bagajul de cală, evitând astfel să plătească taxe suplimentare.  

Pentru a-ți recupera un bun pierdut la aeroport și pentru a-i convinge pe cei de la Poliția de Frontieră că tu ești posesorul, trebuie să faci o descriere amănunțită a obiectul.

„Au fost persoane care au venit chiar și după 8, 9 luni să-și recupereze bunurile. Sunt oameni care se duc la muncă în străinătate și se întorc acasă să-și ia bunurile”, precizează comisarul. Persoana care pierdut un bun poate să împuternicească pe cineva să-l ia. El trebuie să dea un e-mail cu locul unde a pierdut obiectul, caracteristicile obiectului și numele persoanei pe care o împuternicește să îi ridice. Persoana trebuie să vină cu bulentinul, să dea o declarație pe propria răspundere că a ridicat bunul și să facă și ea o descriere a obiectului/ obiectelor pierdute. 

Când vine vorba despre furturile de pe Aeroporul Henri Coandă, comisarul precizează că au fost cazuri când oamenii și-au uitat borsete, portofele și acestea au fost luate, dar persoanele care și le-au însușit au fost pedepsite, întocmindu-li-se dosare penale. „Avem o rugăminte: pasagerii să predea bunurile găsite, pentru că sunt vreo 800 de camere în Aeroportul Otopeni…așa că este imposibil să scape. Iar dacă bunurile nu sunt predate în zece zile, persoana respectivă se face vinovată de însușirea bunului pierdut”, avertizează Șerban Tiberiu.

Poliția de Frontieră nu trimite prin Poștă lucrurile pierdute.

Numărul de telefon unde oamenii pot să se sune pentru a se informa despre lucrurile pierdute/ uitate la Aeroportul Otopeni este 0212041069.

Cookies