Top 10 Cărți de Dezvoltare Personală Care Merită Citite (P)

25 nov. 2021
23 Afișari
Top 10 Cărți de Dezvoltare Personală Care Merită Citite (P)
Top 10 Cărți de Dezvoltare Personală Care Merită Citite (P)

Sinele reprezintă centrul unui microunivers personal. Sute de ani, importanța acestuia a stat în umbra destinelor celor mai puternici, care au avut fortuna de partea lor încă de la naștere. În prezent, însă, există o nouă abordare asupra fiecărui individ în parte, care a ajuns să conteze mult mai mult decât a făcut-o vreodată în istorie.

Totuși, acest tip de gândire și proces de cunoaștere și de autocunoaștere parcurge încă o călătorie anevoioasă. Cărțile motivaționale de dezvoltare personală au apărut tocmai la conștientizarea acestor nevoi și a umplerii unui gol. Prin simplificarea conceptelor de psihologie, specialiștii au reușit să obțină creații care ajută la dezvoltarea publicului larg.

Iată un top alcătuit din cărți de dezvoltare personală care nu vă vor dezamăgi:

The Power of Habit de Charles Duhigg

Aceasta este una dintre puținele cărți de dezvoltare personală care reușește să educe cititorul, oferind în același timp un stil accesibil și antrenant. Acoperind un spectru larg în ceea ce privește felul în care obiceiurile sunt construite, înlăturate sau înlocuite cu altele noi și felul în care acestea ne influențează întreaga viață.

12 Rules for Life de Jordan B. Peterson

Scrisă de un psiholog care se bucură de ceva timp de notorietate în mediul online, aceasta se poate încadra în rândul cărților de psihologie și dezvoltare personală. Este scrisă într-o formă atractivă, sub forma unor „reguli”. Deși acestea pot părea uneori de-a dreptul banale, detaliile fac de obicei diferența cu adevărat zi de zi.

The subtle art of not giving a fuck de Mark Manson

Mesajul acestei cărți a fost descris drept revelator de foarte mulți cititori. Printre principalele idei expuse se regăsesc: controlul pe care îl deținem asupra gândurilor noastre și implicit asupra felului de a ne raporta la ceea ce se întâmplă în jur, încrederea de sine, cum poate fi obținută și cum eliminăm lucrurile neesențiale pentru a fi mai fericiți.

Rich Dad, Poor Dad de Robert Kiyosaki

Aceasta este una dintre cărțile de citit la orice vârstă, pentru că principiile enunțate sunt valabile pentru oricine. Totul pornește de la o perspectivă duală, contradictorie, care te poate convinge să te incluzi într-una dintre cele două „tabere”. Totuși, cartea are mult mai multe de transmis, printre care informații care nu se vor afla prea curând în planul de învățământ instituționalizat.

Habits of a Happy Brain de Loretta Graziano Breuning

Pornind de la baza științifică a substanțelor din corpul uman care sunt responsabile pentru stările și emoțiile pe care le experimentăm: serotonina, dopamina, oxitocina sau endorfina, autorul creează un fel de ghid de dezvoltare personală, concentrandu-se pe importanța obiceiurilor în producerea substanțelor responsabile pentru stările de bine.

Everything is Fucked de Mark Manson

Autorul analizează cu măiestrie lumea în care trăim și paradoxurile acesteia. Deși avem la dispoziție cele mai propice condiții de viață de care s-a bucurat omenirea vreodată, depresia și anxietatea sunt din ce în ce mai prezente. Analizând raporturile dintre om și bani, sursele de distracție și internet, scriitorul expune posibile răspunsuri, sub forma unei cărți motivaționale.

Curajul de a fi vulnerabil de Brene Brown

În ciuda curentului de opinie predominant, care condamnă vulnerabilitatea, Brene Brown reușește prin cartea sa să demonteze acest mit și să propună o nouă cheie de interpretare, ceva mai maleabilă. A fi vulnerabil reprezintă o formă a curajului. Deci, aceasta reprezintă una dintre cărțile de dezvoltare emoțională pe care nu trebuie să le ratați!

How emotions are made de Lisa Feldman Barrett

Această carte își propune să explice cititorilor săi de ce se confruntă cu o întreagă paletă de emoții – bucurie, tristețe, furie, anxietate, etc. Abordând cele mai noi cercetări în studiul neurologiei și psihologiei, aceasta propune un nou mod de a le înțelege, care vine în contradicție cu școala platonică, care s-a menținut până astăzi.

Becoming supernatural de Dr Joe Dispenza

Au oamenii obișnuiți puterea de a face lucruri cu totul neobișnuite? Pornind de la o premisă nouă, care concentrează puterea de schimbare în mâinile noastre, totul devine mai simplu în înlăturarea unei bariere mentale care ne ține pe loc. Prin încrederea de sine pe care o oferă cititorilor, aceasta a intrat în rândul cărților motivaționale de succes.

You Are a Badass de Jen Sincero

Aceasta face parte din rândul cărților de dezvoltare care vă vor ajuta să înlăturați autosabotajul, să vă depășiți limitele prin asumarea riscurilor și să aveți o atitudine mai pozitivă în privința propriei persoane. Aplicând principiile enunțate de autor, veți avea șansa de a vă îmbunătăți considerabil calitatea vieții pe termen lung.

Aceste cărți pun fundația schimbării și a propriei deveniri. Ceea ce faceți cu informația care vă este pusă la dispoziție depinde în totalitate de dumneavoastră și va avea cu adevărat un impact asupra vieții pe care o trăiți. Dați o șansă noilor perspective, s-ar putea să vă ducă mai departe decât cele vechi!

Cookies