Toni Greblă nu mai este prefectul Capitalei. Subprefectul Diana Artene este înlocuitoarea lui

31 mart. 2023
3785 afișări
Toni Greblă nu mai este prefectul Capitalei. Subprefectul Diana Artene este înlocuitoarea lui
Toni Greblă nu mai este prefectul Capitalei. Subprefectul Diana Artene este înlocuitoarea lui. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern conform căreia Toni Greblă, prefect al Municipiului București, a fost eliberat din funcție.

Diana Artene, subprefectul Capitalei, este înlocuitoarea lui Toni Greblă

Aceasta este decizia care se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial al României:

Având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2023 privind numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Cererea nr. 5.844 din 28 martie 2023, precum şi prevederile art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic. — Domnul Greblă Toni se eliberează din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti.

Înlocuitor al lui Toni Greblă a fost numită Diana Artene, subprefectul Capitalei. Ministrul de Interne Lucian Bode a semnat joi ordinul pentru numirea acesteia în funcție. Toni Greblă a fost votat președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Toni Greblă este înlocuitorul fostului șef al Autorității Electrorale Permanente, Constantin Mițulescu Buică, după ce acesta a demisionat din funcție. Agenția Națională de Integritate l-a acuzat că și-a angajat cumnata în cadrul instituției ilegal, conform Antena3.ro.

De asemenea, Nicușor Dan a declarat cu o zi înainte de la numirea în funcție a Dianei Artene că nu are așteptări la o colaborare tocmai bună, a transmis Digi 24.

Acesta este comunicatul transmis joi de Ministerul de Interne:

Prin Ordinul Ministrului afacerilor Interne nr. 44 din 29.03.2023, doamna Artene Diana – Anca, subprefect al municipiului București, a fost desemnată ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului București. Atribuțiile prefectului municipiului București vor fi exercitate de doamna Diana – Anca Artene, până la ocuparea funcției de prefect, potrivit legii.

Pe data de 28 martie 2023, Parlamentul a votat numirea în funcție a prefectului Toni Greblă în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, astfel, funcția de prefect a devenit vacantă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies