Tone de salam retrase de pe rafturile magazinelor din România

de:
21 feb. 2014
0 Afișari
Tone de salam retrase de pe rafturile magazinelor din România

Totul a pornit de la o reclamaţie făcută la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului de un client al unui lanţ de supermarketuri. Inspectorii au mers să verifice şi au descoperit nereguli legate de termenul de valabilitate al mărfurilor vândute. Ei au decis să efectueze controale la toate supermarketurile din ţară.

În urma verificărilor, s-a descoperit că termenul de valabilitate al salamului provenit din Germania şi ambalat în vid la Braşov era modificat. De la câteva zile, cât era iniţial, acesta fusese prelungit la 2 luni. În plus, alimentele aveau ambalajul deteriorat, aşa încât acestea se stricau mai repede. ANPC a decis retragerea de pe piaţă a 2,6 tone de salam de pe rafturile magazinelor. Alte 4 tone care se aflau în depozitul fabricii care făcea ambalarea nu vor mai ajunge în magazine.

„Noi am recoltat probe. În funcție de aceste probe vom vedea dacă produsul respectiv nu are și alte vicii. De exemplu, poate să nu fie alterat dar poate să aibă un conținut de sare și grăsime în afara normelor legale”, a spus preşedintele ANPC, Bogdan Cristian Nica, potrivit realitatea.net.

Potrivit inspectorilor, până acum s-au vândut câteva tone din marfa care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor. În funcţie de rezultatele controalelor şi analizelor, compania vinovată ar putea fi sancţionată cu peste 100 de mii de lei.

Cookies