Tone de gunoi au fost adunate de sub Podul Grant. PS6: „Noi curățăm, dar vă rugăm să păstrați!”

09 apr. 2023
678 Afișari
Tone de gunoi au fost adunate de sub Podul Grant. PS6: „Noi curățăm, dar vă rugăm să păstrați!”
Tone de gunoi au fost adunate de sub Podul Grant. PS6: „Noi curățăm, dar vă rugăm să păstrați!” | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că tone de gunoi au fost adunate în urma unor acțiuni de igienizare ce au avut loc în zona de sub Podul Grant. Cetățenii sunt rugați să mențină curățenia.

Zona de sub Podul Grant a fost curățată – s-au adunat tone de gunoi

În această perioadă, în București, are loc curățenia de primăvară. Mai multe administrații au început să adune gunoaiele aruncate pe străzi și să igienizeze domeniul public din ariile administrate. Acest gen de acțiuni sunt organizate și în Sectorul 6, iar sâmbătă, 8 aprilie 2023, zona vizată a fost cea de sub Podul Grant.

Primăria Sectorului 6 a transmis că, în total 10 tone de gunoi au fost strânse din zona respectivă.

Asta, în condițiile în care Urban, coordonat de colegii de la Servicii Publice Locale, din cadrul Primăriei Sectorului 6, igienizează periodic terenul viran, dar și zona acoperită, a transmis administrația publică.

Zona era plină de pungi, sticle, PET-uri și resturi menajere.

Pe lângă zona de sub pod, au fost curățate și trotuarele și partea carosabilă de pe:

  • Strada Nicolae Oncescu,
  • Aleea Constantin Brătescu,
  • Strada Vidra,
  • Strada Ceahlăul.

Pentru curățarea străzilor au fost folosite perii mecanizate, iar detergenții utilizați au fost bio, după cum a informat PS6.

Cetățenii sunt rugați să mențină curățenia în zona respectivă, astfel încât sectorul să fie unul curat, unde să te poți plimbă și să îți petreci timpul fără a te lovi de mormane de deșeuri.

Alte acțiuni de salubrizare

O acțiune similară a fost desfășurată de Poliția Locală a Sectorului 1. Acesta a fost realizată în Cartierul Henri Coandă și a durat aproape o lună. Au fost curățate două terenul cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați.

În total, echipele prezente la această acțiune au adunat și transportat 90 de camioane de gunoi (1.600 metri cubi de deșeuri).

De asemenea, polițiștii au informat că deșeurile menajere au fost colectate separat.

Bucureștenii pot face sesizări direct către Poliția Locală, în ceea ce privește neregulile pe care le observă în Sectorul 1. Numărul de telefon 021.9540 este disponibil 24/7.

Cookies