Tone de arahide toxice au fost descoperite într-un depozit de lângă Capitală VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

de:
15 oct. 2013
3 Afișari
Tone de arahide toxice au fost descoperite într-un depozit de lângă Capitală VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Crezând că vorbeşte cu angajaţii firmei care le deţine, medicul i-a asigurat pe jurnaliştii postului România TV că a făcut tot posibilul să ascundă problemele. Tot el recunoaşte însă că arahidele contaminate cu aflatoxină îi pot duce la moarte pe cei care le consumă. 

Depozitul în care au fost descoperite cele peste 20 de tone de arahide toxice este situat în comuna Cernica

„Am o problemă, eu, cu arahidele astea. Numai după ce trec de problema asta vi le pot vinde (…) Ştiu că au aflatoxină, dar eu reuşesc să scap de ele (…) Da, după ce se ridică sechestrul, că am primit aprobare să repet probele, să le fac în străinătate, atunci discutăm„, a spus proprietarul când i s-a propus să vândă arahidele sub prețul pieței.

Și doctorul Direcţiei Sanitar- Veterinare Ilfov care s-a ocupat de caz recunoaşte că arahidele cu pricina sunt contaminate.

„De trei ori (peste limita maximă, n.r.) (…) Nu mori imediat. Dar se acumulează în organism! Exact nebunia care a fost cu aflatoxina cu laptele! Tot aflatoxină era şi în lapte!(…) Eu am încercat să fac aici o treabă şi n-a mers„, a spus doctorul.

Medicul recunoaşte că a mai încercat şi cu alte ocazii să muşamalizeze diverse nereguli. Se plânge că este, însă, din ce în ce mai greu.

„M-au rugat aceeaşi treabă, de exemplu…(…) A fost nişte nucşoară, improprie la laborator la noi, ăla din Sri Lanka, n-a fost de acord, a zis „Nu, domnule, marfa mea e bună” (…) Deja mă luptasem pentru el aici şi văzusem că nu…nu se poate. Tot ce facem se transmite pe sistemul rapid de alertă. Se vede la nivel european. Nu poţi să spui „am recoltat din nou probe”. Pentru că n-ai voie”, povesteşte doctorul.

„Este un lot de alune venit din Argentina care este sub sechestru (…) Agentul economic care este proprietar trebuie să decidă acum ce face cu el: îl trimite înapoi la origine, îl distruge, îl exportă într-o ţară unde legislaţia e mai permisivă”, a declarat pentru  Ion Sorin Mitrea, director DSV Ilfov,  pentru România TV.

Cookies