Tomograf pentru copaci, pus în funcțiune într-un sector al Capitalei. Este așteptat un aviz de defrișare emis de Nicușor Dan

08 oct. 2022
565 Afișari
Tomograf pentru copaci, pus în funcțiune într-un sector al Capitalei. Este așteptat un aviz de defrișare emis de Nicușor Dan
Tomograf pentru copaci, pus în funcțiune într-un sector al Capitalei. Este așteptat un aviz emis de Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 a descoperit că ADP avea un tomograf pentru copaci, dar care zăcea nefolosit. Angajații au reînvățat să-l folosească și l-au pus în funcțiune. Astfel, a fost analizat un copac care părea sănătos la exterior, dar care pe interior este aproape gol.

Tomograf pentru copaci, pus în funcțiune în Sectorul 2

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, a anunțat sâmbătă dimineață că a fost pus în funcțiune tomograful pentru copaci.

Reamintim că, vara aceasta, vântul a făcut ravagii în București, iar mulți copaci s-au prăbușit și pe mașini. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Partea oarecum surprinzătoare a fost că au căzut mulţi copaci care aveau crengi sănătoase, cu frunze”, spune Radu Mihaiu într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 2 a întrebat cum poate să fie prevenită această situație și a descoperit că Administrația Domeniului Public (ADP) deține un tomograf de copaci, dar care zăcea pe undeva, nefolosit.

Radu Mihaiu: „Un copac aproape gol pe interior”

Radu Mihaiu a cerut ca acest tomograf de copaci să fie pus în funcțiune. Angajații de la ADP S2 au avut nevoie de câteva săptămâni de training pentru a reînvăța să-l folosească, iar acum a fost pus în funcțiune.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Astfel, edilul a publicat poze cu un copac din Parcul Bozioru. Acest copac arată destul de bine pe dinafară, dar este aproape gol pe interior.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

După ce a fost diagnosticat cu tomograful, copacul a fost marcat pentru defrișare. Radu Mihaiu spune că, dacă Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, va emite avizul pentru defrișare, ADP Sector 2 va planta alți 6 copaci în locul lui.

Cookies