ARHIVA B365

Tolontan îi răspunde lui Băsescu: Nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”

Sporturilor in cazul „Galei Bute” unde Elena Udrea este acuzata ca a fraudat bani euopeni si publici. Acesta mai spune ca presedintele a avut o reactie asemanatoare si in „cazul Ridzi”.

„In emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ati referit la „ziaristi lichele si oameni fara caracter”. Nu m-ati numit, dar trimiterea a fost clara. Ce sa ne mai ascundem in spatele impersonalului „se semneaza”, „se face” si asa mai departe, cind ati indicat explicit ca e vorba, printre alte companii media, „si de Gazeta Sporturilor”. Si altii au inteles fix acelasi lucru. Asta pentru ca ati adaugat ca nu intelegeti de ce organele nu s-au sesizat cind Gazeta Sporturilor, sub semnatura mea ca administrator, a primit in 2004 un imprumut de citeva sute de mii de dolari de la firma care era actionara sa de la vremea respectiva, e vorba de Crescent”, declara Catalin Tolontan pe blogul sau.

Mesajul lui Catalin Tolontan pentru presedintele Traian Basescu:

„Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. 

(…)

Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări,  vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era una dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte alte puține titluri…

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button