ARHIVA B365

Tolea Ciumac şi nepotul lui Becali, vizaţi într-o anchetă DIICOT cu violenţe şi recuperări de bani

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Capitalei şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), desfăşoară o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj, se precizează într-un comunicat remis de DIICOT.

Membrii grupării, arată procurorii, sunt suspectaţi că, prin violenţă, ameninţare si folosirea armelor de foc, au lipsit de libertate mai multe părţi vătămate, în scopul deposedării acestora de bunuri de valoare sau pentru a le determina să plătească sume importante în lei sau valută.

Cu titlu de exemplu, arată DIICOT, în 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro.

Percheziţiile sunt de marţi sunt făcute la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate 15 persoane, iar ulterior vor fi dispuse măsurile legale în cauză faţă de învinuiţi.

Tolea Ciumac şi unul dintre nepoţii lui Gigi Becali, vizaţi în ancheta DIICOT privind recuperările

Tolea Ciumac şi Mihai Mila, unul dintre nepoţii lui Gigi Becali, condamnat în dosarul de sechestrare al finanţatorului Stelei, sunt vizaţi în ancheta de fapte cu violenţă a procurorilor DIICOT, una dintre victime fiind un medic estetician israelian, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cei doi se numără printre persoanele aduse la audieri, marţi, în dosarul ce vizează 11 israelieni şi români, membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

În martie 2009, Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Braşov.

În februarie 2013, Mihai Mila a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali.

Aceleaşi surse au declarat că, în dosarul instrumentat de DIICOT, patru israelieni au organizat o grupare care urmărea recuperarea de sume de bani, totul făcându-se prin fapte cu violenţă.

În unele cazuri, susţin sursele citate, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.

În acest dosar vor fi audiaţi şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt, instigator la fapte cu violenţă, au mai spus sursele citate.

Astfel, unul dintre cei doi medici ar fi angajat gruparea pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violenţe.

Sursele citate susţin că gruparea folosea, la acţiunile de recuperare, puşti, pistoale şi alte arme şi îşi ameninţau victimele cu moartea.

În acest caz, au fost făcute, marţi, 18 percheziţii în Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din Ilfov, la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.

În 4 iunie, una dintre victimele grupării a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro, au precizat anchetatorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button