ARHIVA B365

Tolea Ciumac, audiat la DIICOT în dosarul privind recuperări de bani, tâlhărie şi şantaj

Potrivit unor surse judiciare, Tolea Ciumac a fost citat să se prezinte la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări pentru recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj, informează Mediafax.

După ce a ieşit de la audieri, Tolea Ciumac i-a jignit şi înjurat pe jurnalişti, spunându-le, printre altele: „Plecaţi de aici! M-am săturat de voi”.

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost arestaţi preventiv în 9 octombrie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DIICOT.

Instanţa a emis mandate de arestare pentru Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Erlich Nehemia, Malka Zosef Shmuel, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun, decizia fiind contestată de aceştia la instanţa supremă, care va judeca miercuri recursurile.

Procurorii DIICOT au audiat în acest caz 15 persoane, cetăţeni israelieni şi români, pe care le-au ridicat în 8 octombrie, în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi din localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din judeţul Ilfov, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură. La finalul audierilor au fost reţinute şapte dintre cele 15 persoane.

În anchetă a fost vehiculat şi numele lui Tolea Ciumac, acesta mergând în 9 octombrie la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. Procurorii DIICOT l-au citat pe Tolea Ciumac pentru a da declaraţii în calitate de martor.

Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi medicii esteticieni Iancu Murad şi Gad Ofir Renert.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că esteticianul vedetelor, Iancu Morad, ar fi ajuns să fie ameninţat de persoanele cărora le-a cerut să recupereze în numele său, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al său, suma de 80.000 de euro, context în care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.

În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură şi să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button