Există „Harta Magnoliilor” din București! Scuza perfectă pentru o plimbare prin oraș

01 apr. 2022
9010 afișări
Există „Harta Magnoliilor” din București! Scuza perfectă pentru o plimbare prin oraș
Tocmai am aflat: există „Harta Magnoliilor” din București! Scuza perfectă pentru o plimbare prin oraș | Sursă foto: Unsplash

Bucureștiul este un oraș extrem pe frumos, plin de culoare în perioada aceasta, iar daca vremea e bună, o plimbare pe străzile lui e bine-venită. Diana Robu a inventat o hartă care să scoată toți bucureștenii din case, să-i ducă în zone pe care nu le-au mai văzut pană acum în căutarea frumuseții naturale. Astfel, vă prezentăm „Harta Magnoliilor”.

„Harta Magnoliilor” din București

Magnolia este o plantă extrem de frumoasă, instagramabilă, și extrem de prezentă pe străzile din „Micul Paris”. Diana Robu, cea care a creat această hartă inedită, lucrează într-o agenție de PR. Ideea de a face harta i-a venit anul trecut, în 2021.

După perioada în care toți am fost nevoiți să stăm închiși în case, Diana Robu a deci să meargă la plimbare prin București, și așa a luat naștere „Harta Magnoliilor”, a povestit aceasta pentru Europa Liberă România.

Întrebată fiind de ce a ales aceste flori și nu oricare altă plantă, Diana Robu a declarat:

Pentru că sunt foarte frumoase și te bucuri de florile lor pentru puțin timp.(…) Sunt colorate, se văd frumos casele, porțile, balcoanele. (…) Aduc o pată de culoare în oraș, care parcă nu mai pare atât de gri.

Plimbare virtuală prin natura din oraș

Harta creată de Diana Robu este extrem de încărcată. Semn că în București nu ducem lipsă de frumoasa plantă. Proiectul are chiar și o pagină de Facebook, unde s-a strâns o comunitate de câteva sute de oameni. Dacă doriți să vă clătiții ochii apăsați AICI, e plin de poze minunate ;).

Iată și harta, colorată și cochetă, ce pe noi ne-a cucerit:

Magnoliile rozalii sunt marcate cu o inimă de aceeași culoare. Însă, întâlnim pe hartă și câteva inimioare galbene. Acestea sunt acolo să marcheze magnoliile de un galben deschis care nu sunt multe, dar sunt extrem de frumoase.

Așa că, dacă vreți să ieșiți la o plimbare prin oraș, dar nu știți unde, puteți încerca să urmați drumul magnoliilor. S-ar putea să iasă niște poze minunate.

Cookies