ARHIVA B365

Toboşarul Goodbye to Gravity, care urma să fie transferat în Elveţia, a murit în avion

UPDATE: Toboşarul Bogdan Enache a murit în avion, în drum spre spitalul din Elveţia. Medicii l-au resuscitat circa 70 de minute, dar nu au reuşit să-l salveze.

Ştirea iniţială:

Bogdan Enache va fi transferat la un spital din Elveţia, potrivit dr. Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri. „Inițial se făcuseră demersurile pentru Franța, nu știu din ce motiv destinația lui finală a rămas Elveția”, a spus medicul, care a precizat că este un trasport la nivelul autorităților.

Surse medicale au declarat că familia artistului a discutat deja cu medicii francezi, iar aceştia şi-au dat acordul pentru transfer.

Situaţia tânărului este, însă, una deosebită, deoarece el nu are asigurare medicală, potrivit Digi24.

Totuşi, reprezentanţii celor două state au găsit soluţii pentru transportul şi tratamentul său în străinătate. Rănitul va fi dus la clinica din Lyon când starea sa de sănătate o va permite.

Între timp, la Bucureşti sunt aşteptaţi încă doi medici din Franţa, chirurgi plasticieni, specializaţi în tratamentul arsurilor extrem de grave.

Unul dintre ei este Ciprian Isacu, medic român stabilit de mulţi ani în Franţa, angajat al Spitalului Universitar din Bordeaux.

Ştirea iniţială:

Pe Bogdan Enache familia sa vrea sa il transfere in Franta, insa a fost informata ca, la acest moment, nu poate pentru ca nu este asigurat si nu ar beneficia de transport si tratament in strainatate decontate integral de stat, in baza formularului E112, informeaza Mediafax, citat de HotNews.ro.

Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei, s-a inrautatit, iar familia sa vrea sa il transfere urgent in strainatate, potrivit unor anunturi publicate de apropiati ai acestuia pe Facebook, in care cer sprijinul oamenilor.

 

Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinica din afara si, din pacate, avem nevoie de bani pentru…

Posted by Goodbye To Gravity on Saturday, November 7, 2015

Surse medicale au declarat, pentru agentia de presa, ca familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentantii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, unde este internat din 30 octombrie, in stare critica.

Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arsi despre transferul acestuia in strainatate, fiind informata ca printre documentele necesare aprobarii cererii trebuie sa fie si dovada ca este asigurat in sistemul asigurarilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este insa asigurat, astfel ca nu poate pleca in strainatate in baza formularului E112, adica nu poate beneficia de decontarea integrala de catre stat a transportului si tratamentului in strainatate, au precizat sursele citate.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament in statele UE, decontat de statul roman, in baza formularului E112, solicitantul trebuie sa fie asigurat. Cererea si dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurari de Sanatate, care verifica statutul de asigurat al persoanei solicitante. In situatia in care, in urma verificarilor, se constata ca persoana nu este asigurata, cererea de eliberare a formularului nu este aprobata, iar acest lucru se comunica in scris solicitantului.

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie si original pentru conformitate); actul de identitate (copie si original) si procura legalizata in cazul in care cererea este facuta de alta persoana in numele beneficiarului; adeverinta de salariat sau asigurat eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, in original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmeaza sa se efectueze prestatiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

Starea lui Alex Pascu, basist Goodbye to Gravity,s-a inrautatit; familia vrea sa-l mute in strainatate

Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, s-a inrautatit, iar familia sa vrea sa il transfere urgent in strainatate, potrivit unor anunturi publicate de apropiati ai acestuia pe Facebook, in care cer sprijinul oamenilor.

„Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinica din afara si, din pacate, avem nevoie de bani pentru asta”, potrivit unui anunt publicat, sambata seara, pe contul de Facebook al trupei Goodbye To Gravity.

Fanii trupei si persoanele care doresc sunt rugate sa doneze bani in doua conturi deschise pe numele mamei acestuia, Ana Pascu, vicepresedinte al Federatiei Internationale de Scrima si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Scrima, ale caror date sunt indicate pe contul de Facebook al Goodbye to Gravity.

Potrivit mai multor mesaje publicate pe Facebook de apropiati ai familiei lui Alex Pascu, acesta trebuie mutat urgent la un spital din strainatate, cel mai probabil din Germania.

Dupa o perioada mai stabila, Alex Pascu, care se afla la Spitalul Floreasca, a inceput sa aiba convulsii. „Stiu ca s-au strans bani, ca statul zice ca o sa le ofere ajutor, dar pana atunci e nevoie urgent de 20.000 euro doar pentru transport. Pana maine, poimaine, cat mai repede”, a scris un apropiat al acestuia pe Facebook.

Pe de alta parte, Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, este unul dintre cei opt raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transferati sambata in spitale din Olanda, familia acestuia anuntand pe Facebook ca a ajuns cu bine.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondata in 2011 si ii avea in componenta pe Andrei Galut (voce), Mihai Alexandru (chitara), Bogdan Enache (tobe), Vlad Telea (chitara) si Alex Pascu (bass). In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar ceilalti membri ai trupei sunt grav raniti.

Pana acum, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedia de la Colectiv a ajuns la 43.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button