ȘTIRI

Am testat toboganele din cel mai mare aquapark din țară deschis ieri. Ce prețuri are parcul La Plaja

Pe 17 august, la trei zile de la deschiderea ”pe șest” a celui mai mare parc acvatic din țară, autoritățile au eliberat ultimele avize pentru toboganele din locație. Astfel, începând de sâmbătă, bucureștenii au putut testa toate atracțiile din La Plaja Acua Park, inclusiv toboganele de mari dimensiuni.

Peste 100 de persoane s-au încumetat, încă din prima zi de la punerea în funcțiune a toboganelor, să experimenteze cele mai tari senzații de pe echipamentele generatoare de adrenalină la cote ridicate. De departe, în opinia multora dintre aventurieri, toboganele de tip Inner-Tube din grupul Kilimanjaro sunt atracțiile cele mai periculoase pentru că generează senzații extreme și nu necesită, ca în cazul celorlalte, utilizarea colacilor pentru coborâre, intensificând astfel temerile celor care le testează.

Citește și: Cât costă biletul la cel mai mare aqua parc din România: plătești în funcție de înălțime FOTO

În total, în parcul acvatic de 42.000 mp, există 27 de tobogane de diferite dimensiuni, un râu leneș de 500m, care străbate parcul și îi poartă alene pe cei care vor să se relaxeze pe saltele, o piscină care produce, la fiecare 2,5 secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale, o cetate a ploii, care este echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii şi zona de joacă Hippo, care este prevăzută cu 21 de elemente individuale precum tunuri şi pistoale cu apă, dușuri şi tâșnitoare, toate în diferite forme, culori și dimensiuni.

Piscinele din La Plaja Acua Park au adâncimi variate, de la 30 cm până la circa 180 cm.

 

În water park mai sunt 20 cabane private VIP Birds of Africa. Acestea se adresează celor care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi. Pentru fiecare foișor privat, care are o capacitate de șase persoane, clienții trebuie să plătească, pe lângă intrare, încă 190 lei. Pentru a avea acces la cabanele VIP trebuie să faceți rezervare în prealabil pentru că cererea pentru aceste unități este mare, potrivit reprezentanților aqua parkului.

Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafaţă de 3.000 mp şi cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja are 842 de locuri de parcare şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic.

Parcul acvatic în aer liber va fi deschis zilnic, între orele 9.00 – 22.00. În funcție de cerințele publicului, programul aqua parcului poate fi extins.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi complexul de entertainment Divertiland, care include parcul acvatic La Plaja, dar şi să solicite prelungirea liniilor de autobuze RATB 137 și 236 pentru a facilita accesul vizitatorilor la parc. Până atunci, însă, transportul clienților va fi asigurat cu cinci autocare sau microbuze, în funcție de numărul de vizitatori. Aceste mijloace de transport vor circula distanță de 30 minute și vor face legătura între stația de metrou Păcii și Divertiland.

În total, în parc lucrează 210 persoane, dintre care 70 de salvamari.

Cât costă mâncarea și băuturile

Preţurile pentru accesul în parc variază între 40 şi 70 lei de persoană. Astfel, adulţii şi copiii mai mari de 1,2 metri vor plăti 50 lei fiecare pentru a intra în parcul acvatic, în timpul săptămânii, iar copiii cu înălţimea mai mică de 1,2 m vor plăti 40 lei. Programul after-work din timpul săptămânii, valabil între orele 18.00 – 22.00, permite accesul în parcul de distracţii La Plaja Acua Park cu 40 lei de persoană. În week-end, adulţii plătesc 70 lei pentru a intra în parc, iar pentru copiii mai scunzi de 1,2 metri părinţii vor plăti câte 50 lei pentru fiecare minor. Programul after-work din week-end, valabil între orele 18.00 – 22.00, presupune accesul în La Plaja cu 60 lei de persoană. Studenţii vor plăti în timpul săptămânii 45 lei fiecare şi 55 lei de persoană, în week-end. Familiile care au mai mult de doi copii vor beneficia de reducere de 50% pentru accesul copiilor.

Tarifele includ câteva servicii gratuite precum: colacii de salvare, parcarea privată şi securizată, accesul la şezlonguri şi umbrele. Cei care vor să își țină lucrurile de valoare în dulăpioarele tip vestiar trebuie să plătească separat, 10 lei.

Mâncarea și băuturile din La Plaja Acua Park sunt disponibile la prețuri accesibile, comparabile cu cele practicate la terasele ieftine din complexurile studențești din Capitală. Adaosul comercial aplicat în cel mai mare aqua park din țară variază între 0% și 300%, astfel, că, în unele cazuri, anumite produse au tarife mai mari decât cele practicate, de regulă, de alți agenți comerciali.

Meniul La Plaja Acua Park are un adaos comercial cuprins între 0% și 300%

 Meniul La Plaja Acua Park are un adaos comercial cuprins între 0% și 300%

Meniul La Plaja Acua Park are un adaos comercial cuprins între 0% și 300%


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button