EXCLUSIV | Toate vehiculele STB suspendate, repuse în circulație. DOCUMENT | Serviciile de curățenie, în procedură de externalizare

11 mai 2022
5208 Afișari
EXCLUSIV | Toate vehiculele STB suspendate, repuse în circulație. DOCUMENT | Serviciile de curățenie, în procedură de externalizare

STB a repus în circulație toate cele 83 de vehicule pe care ANPC a decis luni să le oprească din circulație pentru neregulile de igienă și defecțiunile constatate la mobilier, cum ar fi șuruburi desprinse sau linoleum dezlipit de pe podele.

Potrivit unui document intern al STB, miercuri, 11 mai, circulau toate vehiculele active pentru o zi de lucru. Astfel, pe străzile Capitalei au fost programate să circule 1011 autobuze, 181 troleibuzele și 264 de tramvaie din parcul rulant al societății. Societatea de transport în comun din București a confirmat pentru b365.ro că a remediat neregulile pentru care ANPC le-a observat la vehicule și pentru care le-a blocat temporar în depouri.

În același timp, potrivit STB, pentru a se realiza igiena în vehicule, la standardele cerute de ANPC, a fost lansată procedura de achiziție pentru externalizarea serviciilor de curățenie. ”Am transmis invitații pentru firme, pentru fiecare punct de lucru din cele 20 de depouri și autobaze pentru care solicităm externalizarea serviciilor de curățenie”, se arată în răspunsul oferit, b365.ro, de către STB.

Situația parcului STB, miercuri, 11 mai 2022, poate fi văzută AICI.

Luni, ANPC a oprit temporar din circulație peste 80 de vehicule STB, după un nou control al inspectorilor la societatea de transport în comun a Bucureștiului. Măsura a declanșat nemulțumirea primarului general Nicușor Dan care a acuzat ANPC că este noua bâtă a PSD în războiul politic din București.

Cookies