ARHIVA B365

Toate variantele legii salarizării bugetarilor, RESPINSE de premierul Dacian Cioloş

UPDATE 22 februarie: Președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat luni că premierul Dacian Cioloș nu s-a hotărât încă asupra unei variante a legii salarizării unitare și că această lege ar putea fi gata, după o decizie a prim-ministrului, în maximum o săptămână. 

„Premierul nu a respins nicio variantă, dar nici nu s-a hotărât asupra acestor variante. (…) Din punctul nostru de vedere, proiectul ar fi gata după ce (premierul Cioloș — n.r.) își dă acordul pe o variantă, în maximum o săptămână, pentru că noi avem deja toate datele necesare la nivelul ordonatorilor principali de credite pentru a avea această lege”, a afirmat Sebastian Oprescu, după o discuție, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Cioloș și cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Premierul Dacian Cioloș a respins toate cele trei variante de lucru pentru finalizarea proiectului noii legi a salarizării unitare în sistemul bugetar, din cauza costurilor. Argumentul premierului a fost că niciuna dintre acestea nu ține cont de datele macro-economice indicate de Ministerul Finanțelor, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Prin aplicarea acestor variante, costurile cu salariile angajaților ar crește cu 20,4-36,6 miliarde de lei comparativ cu nivelul actualelor cheltuieli, precizează sursa citată.

Cele trei variante analizate la nivelul Guvernului au fost aplicarea Legii 284/2010, aprobată de Guvernul Boc, dar neaplicată niciodată în lipsa banilor, aplicarea proiectului elaborat în septembrie anul trecut de Guvernul Ponta şi aplicarea unui alt proiect pentru redactarea căruia Guvernul Cioloș a dispus formarea unui grup de lucru.

Din cauza costurilor bugetare ridicate pe care le presupune fiecare dintre aceste variante, toate propunerile au fost însă respinse de către premierul Cioloș.

„Premierul Dacian Cioloș, după ce a analizat documentele, a respins toate cele trei variante de lucru la legea salarizării unitare în sistemul bugetar, pe considerentul că niciuna dintre variante nu ține cont de datele macro-economice indicate de Ministerul Finanțelor Publice”, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

În aceste condiții, finalizarea unei noi legi a salarizării va întârzia. Într-un interviu pentru Profit.ro de la începutul acestei luni, șeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoș Tudorache, a precizat că noua lege a salarizării va fi finalizată până în luna iunie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button