Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri. „Vechea rețea va fi complet înlocuită”

08 nov. 2022
344 Afișari
Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri. „Vechea rețea va fi complet înlocuită”
Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri. „Vechea rețea va fi complet înlocuită” / Sursă foto: Captură Facebook Daniel Băluță

Toate străzile din Sectorul 4 urmează să fie iluminate economic cu ajutorul LED-urilor. Primarul Daniel Băluță a anunțat că întreaga rețea va fi înlocuită, iar becurile cu lumină galbenă vor deveni istorie.

Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri

Pe fondul scumpirilor energiei electrice, primarul Daniel Băluță a luat decizia de a schimba toate becurile din Sectorul 4. Astfel că, becurile cu lumină galbenă care sunt mari consumatori de energie electrică vor fi înlocuite cu LED-uri.

Sistemul de iluminat modern ne va garanta, în primul rând, un consum redus de energie electrică, lucru pe care îl resimțim deja la nivelul sectorului, a transmis Daniel Băluță.

Modernizarea rețelei electrice și de iluminat public din Sectorul 4 a fost începută în urmă cu trei ani. La momentul acesta sectorul are cea mai mare rețea de iluminat public bazată pe LED, transmite primarul.

Peste jumătate din rețeaua electrică este deja modernizată

Mai mult de 60% din rețeaua electrică din Sectorul 4 a fost modernizată. Astfel că, facturile pentru iluminatul stradal sunt cu 35% mai mici.

Aceste becuri, a căror durată de viață este mult mai mare decât cea a becurilor tradiționale, asigură o foarte bună vizibilitate pe timpul nopții, astfel încât să ne simțim în siguranță pe străzile din sectorul nostru, unde riscul producerii faptelor antisociale va fi considerabil diminuat.

Mai mult decât atât, LED-urile produc o lumină liniștitoare, fără efecte nedorite asupra vederii noastre și sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător, pentru că nu conțin mercur sau alte substanțe periculoase, a mai transmis edilul Sectorului 4.

Pentru a reduce pe cât posibil costurile administrație publice, iluminatul festiv de anul acesta va fi și el realizat cu decorațiuni pe bază de LED.

De asemenea, se caută o soluție astfel încât luminițele să nu fie aprinse permanent. Această sugestie a fost făcută de locuitorii Sectorului 4, pentru a face economie.

Cookies