Toate școlile și grădinițele din București revin la ore cu prezență fizică. UPDATE Anunț ISMB

24 nov. 2021
298 Afișari
Toate școlile și grădinițele din București revin la ore cu prezență fizică. UPDATE Anunț ISMB
Toate școlile și grădinițele din București vor reveni la ore cu prezență fizică

Bucureștiul a intrat în scenariul galben după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Miercuri, în București se înregistra o rată de la 2,87, ceea ce permite reluarea cursurilor cu format fizic pentru toate școlile și grădinițele.

UPDATE 17.10 Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat, miercuri, că începând de mâine, 25 noiembrie, toate școlile din Capitală pot relua cursurile față în față.

”Având în vedere actualizarea DSP, conform căreia rata de incidență la nivelul Municipiului București este sub 3/1000, vă rugăm să transmiteți că de mâine, 25 Noiembrie, se poate relua activitatea cu prezență fizică pentru unitățile a căror activitate se desfășura online în baza ratei de vaccinare sub 60%.

Toate aceste unități vor transmite, către inspectoratele de sector, mâine, până la ora 14.00, adresa de informare privind reluarea activității cu prezență fizică, începând din 25 Noiembrie 2021.”, anunță ISMB.

Astfel, nu se mai aplică informarea anterioară a ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică, în toate localitățile cu incidența sub 3, ar putea fi 2 decembrie, dacă ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată liberă, afirmase anterior ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat.

Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a spus Cîmpeanu la Parlament, potrivit Agerpres.

La câte școli din București se învață în format online

Majoritatea școlilor din București, orașul cu cea mai ridicată rată de vaccinare din România, sunt deschise pentru elevi. 579 de școli și grădinițe au, în prezent, activități în format fizic cu elevii și copiii în săptămâna în curs.

Totuși, 71 de școli și grădinițe din București sunt cu prezență online, întrucât se supun reglementărilor privind rata de vaccinare a personalului. Datele sunt valabile pentru perioada 22-26 noiembrie.

Desfășurarea școlii exclusiv cu prezența fizică, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial pe 19 noiembrie, prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 

Cookies