Toate restricțiile de circulație din București din perioada 15 – 16 octombrie. Lista străzilor

14 oct. 2022
6682 Afișari
Toate restricțiile de circulație din București din perioada 15 - 16 octombrie. Lista străzilor

Restricții de circulație, în București, în perioada 15 – 16 octombrie. Patru mari evenimente în Capitală vor perturba traficul rutier începând de vineri seara până luni, orele 6.00.

Informațiile au fost emise de Primăria Municipiului București, iar evenimentele cu restricții de trafic au fost avizate de Comisia Tehnică de Circulație.

 

1. Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii București” se va desfășura în perioada 14 – 16 octombrie 2022

Pentru desfășurarea evenimentului, se vor institui restricții de trafic, fără afectarea traficului general din intersecții și cu asigurarea traversului pentru str. Ion Câmpineanu, după cum urmează:

– în data de 14 octombrie 2022, între orele 18:00 – 00:00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Revoluției și bd. Regina Elisabeta;

– în perioada 15-16 octombrie 2022, între orele 11:00 – 00:00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Pe durata restricțiilor se va asigura o bandă de urgență pentru accesul auto la instituțiile din zona afectată.

 

2. „Străzi deschise – București, Promendă urbană” – Calea Victoriei

În perioada 15-16 octombrie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea mașinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Programul complet al transportului public modificat poate fi consultat AICI.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 11:00.

Cartierul Rahova, str. Bârcă închisă de vineri orele 22.00 – luni, orele 6.00

Al doilea weekend „Străzi deschise” în cartierul Rahova, are loc pe Str. Bârcă, sector 5, între orele 11:00 – 20:00, pe segmentul de drum cuprins între Calea Rahovei și Str. Dumbrava Nouă

Amenajarea zonei se va face cu o zi înainte de desfășurarea evenimentului, iar dezafectarea se va face după încheierea acestuia, până a doua zi.

Pentru amenajarea spațiului, se va închide traficul rutier pe str. Bârcă, segmentul de drum precizat mai sus, de vineri, de la orele 22:00, până luni, orele 06:00.

 

3. Tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21

Tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21, denumit „FINAL DRAW „, va avea loc la București, în data de 18 octombrie, ora 19:00, în incinta Ateneului Român.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul auto și pietonal va fi restricționat după cum urmează:

– în perioada 16.10.2022, începând cu orele 17:00 până în data de 18.10.2022, orele 23:00 pe str. Benjamin Franklin, segmentul de drum cuprins între Piața George Enescu și str. Nicolae Golescu;

– pentru data de 18.10.2022:

– pe str. Constantin Esarcu, segmentul de drum cuprins între poarta de intrare în curtea Ateneului Român și str. Nicolae Golescu și a spațiului de parcare dispus în triunghiul cuprins între str. Constantin Esarcu și str. Episcopiei, intervalul orar 09:00 – 23:00;

– restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a Căii Victoriei, segmentul de drum cuprins între str. George Enescu și intrarea în hotelul Radisson Blue, intervalul orar 17:00 – 19:00;

– restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a bd. Iancu de Hunedoara, pe sensul de avans către Calea Dorobanților, în dreptul clădirii Metropolis Center, intervalul orar 20:00 – 23:00.

Pentru desfășurarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club FCSB și UTA Arad, din data de 16.10.2022, începând cu ora 18.30, pe „Arena Națională” se restricționează traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin (între Str. Vatra Luminoasă și rondul de intrare în stadionul „Arena Națională”).

Astfel, trei linii de transport public sunt deviate duminică seară, rutele alternative de transport sunt disponibile AICI.

 

4. Un alt eveniment avizat de Comisia Tehnică de Circulație este festivalul de artă stradală „Outline Streetart Festival – Artogether”, ediția a II-a, pentru care, sâmbătă, 15 octombrie 2022, circulația auto va fi restricționată pe str. Pictor Arthur Verona, segmentul de drum cuprins între intersecția cu str. Alexandru Dimitrie Xenopol și cu str. Jean Louis Calderon.

Îți recomandăm și:

TOP evenimente din București în weekend-ul 14 – 16 octombrie. Vedeta: SPOTLIGHT + alte târguri, festivaluri și sărbători din oraș

Târg de toamnă în București: Sute de kilograme de varză, aduse la Festivalul Verzei – Parcul IOR, 13-16 octombrie

București: După magazinele Lidl, ce au redus programul de funcționare, un alt lanț de supermarketuri anunță tăieri de căldură în magazinele sale

A fost publicat PROGRAMUL de la ”Străzi deschise”, pentru a doua oară în Cartierul Rahova, în weekend-ul 15-16 octombrie

 

Cookies