Toate locuinţele din Centrul Vechi trebuie ELIBERATE. Ce se va întâmpla cu familiile de acolo

de:
04 iul. 2016
0 Afișari
Toate locuinţele din Centrul Vechi trebuie ELIBERATE. Ce se va întâmpla cu familiile de acolo

Din punctul meu de vedere, toata acea zona va trebui sa fie eliberata, este o zona cu risc seismic, toate acele familii vor trebui sa primeasca o alternativa locativa, sa mearga in alte spatii pentru ca municipalitatea sa inceapa sa consolideze acele cladiri, acolo unde este posibil. Nu putem sa stam sa asteptam cum trec zilele, saptamanile, lunile si, Doamne fereste, daca se intampla ceva, noi abia atunci sa ne facem reprosuri si sa ne gandim de ce acei oameni au ramas in acele cladiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgenta si ma voi apleca cat de curand asupra acestei probleme„, a declarat Firea la Antena 3.

O altă urgenţă este legată de construcţia de locuinţe sociale pentru tineri şi cei evacuaţi. Primarul Capitalei spune că a identificat deja zone în care pot fi construite astfel de locuinţe.

Oamenii aceia au ajuns sa aiba o viata distrusa si distorsionata, pentru ca pur si simplu au fost scosi din case si lasati pe drumuri. Nu toti aveau bani sa-si cumpere case, nu toti au bani pentru chirii decente si stau in niste conditii inimaginabile. Din punctul meu de vedere, o prioritate pentru primarii de sectoare si pentru mine este construirea de locuinte atat pentru tineri – locuinte sociale – locuinte pentru cei care au fost nevoiti sa plece din aceste case si pentru familiile care locuiesc in cladiri cu risc seismic si asta cat se poate de repede. Primarii de sectoare, in intalnirile pe care le-am avut, au identificat zone in care putem sa incepem sa construim„, a mai spus Gabriela Firea.

Cookies